X

Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για την γαλλική Προεδρία ο Μανουέλ Βαλς

Αντιμέτωπος με τον Φρανσουά Φιγιόν απέναντι στην ενισχυμένη Μαρίν Λεπέν θα διεκδικήσει την Προεδρία της χώρας το 2017.

Ant1news

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, αναμένεται ότι αργότερα σήμερα θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2017, σύμφωνα  το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) επικαλούμενο τηλεοπτικές αναφορές.

Η ανακοίνωση αναμένεται ότι θα γίνει στις 18:30 σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα Παρισιού).

Την περασμένη εβδομάδα ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει την Προεδρία στις εκλογές του 2017, κάτι που σημαίνει ότι, για πρώτη φορά στην ιστορία της Γαλλίας, ένας Πρωθυπουργός θα διαδεχθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην κούρσα για τον προεδρικό θώκο.

Το ενδιαφέρον στις γαλλικές εκλογές είναι μεγάλο, καθώς η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν αποτελεί φαβορί για το δεύτερο γύρο των εκλογών και πλέον μένει να φανεί αν θα ανταγωνιστεί τον σοσιαλιστή Μανουέλ Βαλς ή τον υποψήφιο των Δεξιών Φρανσουά Φιγιόν, επίσης πρώην Πρωθυπουργό της χώρας, επί προεδρίας Σαρκοζί.

Κι όλα αυτά, ενώ η Αυστρία, στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση της χρονιάς και πρώτη μιας πλούσιας εκλογικής περιόδου για την Ευρώπη, απέρριψε τον ακροδεξιό Νόρμπερτ Χόφερ, εκλέγοντας τον υποψήφιο των Πρασίνων για την προεδρία της χώρας.