X

Παραιτήθηκε ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς

Ανακοινώνοντας, παράλληλα, την υποψηφιότητά του για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Ant1news

Ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, ανακοίνωσε απόψε πως θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2017. Ο Βαλς τόνισε πως θέλει να ενώσει την Κεντροαριστερά στη Γαλλία.

«Ναι, είμαι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας», ανέφερε ο Βαλς σε μια ομιλία του στο Εβρί, το πολιτικό του προπύργιο νότια του Παρισιού.

Την περασμένη εβδομάδα ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει την Προεδρία στις εκλογές του 2017, κάτι που σημαίνει ότι, για πρώτη φορά στην ιστορία της Γαλλίας, ένας Πρωθυπουργός θα διαδεχθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην κούρσα για τον προεδρικό θώκο.

Ο Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς θα υποβάλει αύριο επισήμως την παραίτησή του, προκειμένου να διεκδικήσει το χρίσμα των Σοσιαλιστών τον ερχόμενο μήνα, ενώ οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν σε δύο γύρους τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Το ενδιαφέρον στις γαλλικές εκλογές είναι μεγάλο, καθώς η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν αποτελεί φαβορί για το δεύτερο γύρο των εκλογών και πλέον μένει να φανεί αν θα ανταγωνιστεί τον σοσιαλιστή Μανουέλ Βαλς ή τον υποψήφιο των Δεξιών Φρανσουά Φιγιόν, επίσης πρώην Πρωθυπουργό της χώρας, επί προεδρίας Σαρκοζί.