X

Αυξάνει τον αριθμό των απελάσεων η Μέρκελ στον απόηχο του μακελειού στο Βερολίνο

Σκληραίνει τη στάση της στο προσφυγικό η Καγκελάριος της Γερμανίας μετά το λουτρό αίματος στη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Ant1news

Την επιτάχυνση των απελάσεων όσων μεταναστών το αίτημα ασύλου έχει απορριφθεί συζήτησε ο η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, με τον Πρόεδρο της Τυνησίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τον θάνατο του μακελάρη του Βερολίνου, του Τυνήσιου Ανίς Αμρί, σε συμπλοκή με αστυνομικούς στο Μιλάνο, η Μέρκελ ανακοίνωσε πως η Γερμανία σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό των απελάσεων.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε ότι το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο εγείρει πολλά ερωτήματα. Διαβεβαίωσε πως οι αρχές θα λάβουν γρήγορα όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να εγγυηθούν ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Σε ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο AMAQ, που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος, διακρίνεται ο μακελάρης του Βερολίνου να ορκίζεται πίστη στον ηγέτη του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

Στο βιντεοσκοπήμενο μήνυμά του, ο Τυνήσιος Ανίς Αμρί απευθύνει μήνυμα στους συντρόφους του να εξαπολύσουν επιθέσεις στην Ευρώπη «εναντίον των “σταυροφόρων” που βομβαρδίζουν μουσουλμάνους».