X

Τα φρένα του φορτηγού έσωσαν ζωές στο Βερολίνο

Ελεύθερος ο 40χρονος Τυνήσιος το τηλέφωνο του οποίου είχε βρεθεί στο κινητό του Αμρί. Τι έδειξαν οι έρευνες για το όπλο που χρησιμοποίησε κατά των αστυνομικών στο Μιλάνο.

Ant1news

Ελεύθερος αφέθηκε 40χρονος Τυνήσιος ύποπτος για την επίθεση στο Βερολίνο από τις γερμανικές αρχές. Το τηλέφωνο του άνδρα είχε βρεθεί αποθηκευμένο στο κινητό τηλέφωνο του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης, επίσης Τυνήσιου Ανίς Αμρί, ο οποίος έχασε τη ζωή του την προηγούμενη Παρασκευή στην Ιταλία από πυρά αστυνομικού.

Ωστόσο, οι γερμανικές αρχές είχαν δηλώσει ότι εάν μέχρι την Πέμπτη δεν προκύψουν στοιχεία εμπλοκής του 40χρονου στην επίθεση, θα αφεθεί ελεύθερος, πράγμα που τελικώς συνέβη.

Από το χτύπημα με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά στην πρωτεύουσα της Γερμανίας στις 19 Δεκεμβρίου είχαν χάσει τη ζωή τους 12 άνθρωποι, ενώ δεκάδες είχαν τραυματιστεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εισαγγελίας της Γερμανίας, ο απολογισμός  δεν ήταν βαρύτερος γιατί το σύστημα αυτόματης πέδησης για την αποφυγή σύγκρουσης ανέκοψε την κίνηση του οχήματος έπειτα από 60 έως 80 μέτρα. «Αυτή η τεχνολογία έσωσε ζωές», σύμφωνα με τον γερμανό αξιωματούχο.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, επίσης, από την εξέλιξη των ερευνών αποκαλύφθηκε ότι το όπλο το οποίο χρησιμοποίησε ο Ανίς Αμρί στο Μιλάνο κατά της ιταλικής αστυνομίας, είναι του ίδιου διαμετρήματος με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο Βερολίνο.