X

Αγνοείστε τα email από το αφεντικό εκτός ωρών εργασίας

Σε ποια χώρα της ΕΕ ψηφίστηκε νόμος βάση του οποίου οι εργαζόμενοι μπορούν να αγνοούν τα μηνύματα από τη δουλειά και με ποιο σκεπτικό.

Ant1news

Είναι βράδυ Σαββάτου και χαλαρώνεις στο σπίτι όταν ξαφνικά λαμβάνεις ειδοποίηση πως σου ήρθε email από τον προϊστάμενο;  Κανένα πρόβλημα μπορείς να το αγνοήσεις και να το ανοίξεις τη Δευτέρα το πρωί στο γραφείο.

Αυτό προβλέπει νέα νομοθεσία στη Γαλλία, στόχος της οποίας είναι να σταματήσουν οι εργαζόμενοι να έχουν άγχος που σχετίζεται με τη δουλειά όταν απομακρύνονται από το χώρο της εργασίας τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian o νέος νόμος για την απασχόληση απαιτεί από γαλλικές εταιρείες με περισσότερους από 50 υπαλλήλους να σταματήσουν να «ενοχλούν» τους υπαλλήλους τους εκτός του εργασιακού τους ωραρίου.

 «Οι εργαζόμενοι αφήνουν φυσικά το γραφείο, αλλά δεν αφήνουν την εργασία τους. Παραμένουν συνδεδεμένοι με ένα είδος ηλεκτρονικού λουριού σαν αυτά που φορούν τα σκυλιά», λέει χαρακτηριστικά ο Benoit Hamon, μέλος του σοσιαλιστικού κόμματος και πρώην υπουργός Παιδείας.