X

Δεν ήξερε ότι θα πεθάνει ο Ντέιβιντ Μπάουι

Λίγο πριν φύγει από τη ζωή έμαθε ότι ήταν άρρωστος. Σπάνιο υλικό και συνεντεύξεις σε ντοκιμαντέρ του BBC για τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Ant1news

Μόλις τρεις μήνες πριν πεθάνει έμαθε ότι είχε καρκίνο ο Ντέιβιντ Μπάουι, όπως αποκαλύπτει νέο ντοκιμαντέρ για τον μουσικό.

Ο Μπάουι πέθανε στις 10 Ιανουαρίου 2016, λίγες μέρες μετά τα 69α γενέθλιά του και την κυκλοφορία του 25ου άλμπουμ του με τίτλο «Blackstar».

Σε ντοκιμαντέρ του BBC με αφορμή τα 70 χρόνια από τη γέννηση του Ντέιβιντ Μπάουι, αποκαλύπτεται ότι έμαθε πως θα σταματούσε τη θεραπεία του την περίοδο που γύριζε το βίντεο κλιπ «Lazarus».

Ο σκηνοθέτης του βίντεο κλιπ περιγράφει στο ντοκιμαντέρ, «έμαθα αργότερα ότι όταν γυρίζαμε το βίντεο έμαθε ότι είχε τελειώσει. Ότι θα σταματούσε τη θεραπεία, θα σταματούσαν όλα».

Ο Τζόαν Ρεκ πρόσθεσε ότι, η σκηνές στις οποίες είναι καλυμμένα τα μάτια του τραγουδιστή, στο βίντεο, δεν έχουν καμία σχέση με την ασθένειά του, αλλά με την φαντασία του σκηνοθέτη.

Αναφορά γίνεται και στο παγκόσμιο τουρ του Μπάου το 2003, καθώς και στην επιστροφή του στη δισκογραφία με δύο άλμπουμ τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, μετά από δέκα χρόνια απουσίας.

Σπάνιο υλικό και σκηνές που δεν έχουν προβληθεί ξανά, συνεντεύξεις του Μπάουι από την εποχή του Ziggy Stardust, επίσης προβάλλονται στο ντοκιμαντέρ.

Σε μία ερώτηση μάλιστα της εποχής για το «αν θέλει να γίνει διάσημος», απαντά «ναι, πολλά περισσότερα από ό,τι ένας απλός σταρ.

Αυτό που πραγματικά θέλω είναι να είμαι παραγωγικός. Δεν θέλω να είμαι απλώς ένας σταρ του ροκ εν ρολ της εποχής μου. Προσπαθώ να είμαι τώρα ένας σταρ, γιατί αυτό θέλω τώρα. Αργότερα μπορεί να θελήσω άλλα πράγματα».