X

Ιταλία: Πολύνεκρο τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε παιδιά

Τουλάχιστον 16 νεκροί από την πρόσκρουση σε πυλώνα ενός ουγγρικού λεωφορείου που μετέφερε παιδιά στη Βερόνα. Το όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες.

Ant1news

Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο ενεπλάκη ένα λεωφορείο που μετέφερε Ούγγρους μαθητές, το βράδυ της Παρασκευής σε αυτοκινητόδρομο της βόρειας Ιταλίας.

Ο νέος αυτός απολογισμός αναμένεται να είναι οριστικός, σημειώνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία έδωσε μάχη με το χρόνο, καθώς το λεωφορείο μετά το τροχαίο τυλίχθηκε στις φλόγες.

Τριάντα έξι άνθρωποι που τραυματίστηκαν κατάφεραν να βγουν από το λεωφορείο και έχουν διακομιστεί σε τοπικά νοσοκομεία. Η πλειονότητα των επιβατών του λεωφορείου ήταν Ούγγροι έφηβοι, ηλικίας 16 με 18 ετών, οι οποίοι επέστρεφαν στη χώρα τους από μια σχολική εκδρομή στη Γαλλία.

Το λεωφορείο προσέκρουσε σε έναν πυλώνα σε μια έξοδο του αυτοκινητόδρομου της Βερόνας και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες.

Ο Γάλλος οδηγός του οχήματος ενδέχεται να είναι μεταξύ των θυμάτων μαζί με την οικογένειά του, μετέδωσε από την πλευρά του το ιταλικό πρακτορείο Agi. Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από τους πυροσβέστες.