X

Λονδίνο: δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων λόγω ομίχλης (βίντεο)

Εξαφανίστηκε, κυριολεκτικά, το Λονδίνο μέσα στην ομίχλη. Προβλήματα στις πτήσεις σε πολλά βρετανικά αεροδρόμια. Οι συμβουλές προς τους επιβάτες.

Ant1news

Πάνω από 100 πτήσεις έχουν ακυρωθεί από και προς το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, λόγω της πυκνής ομίχλης που καλύπτει την πόλη από χθες.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου, που επικαλείται η βρετανική Telegraph, έχουν ακυρωθεί περίπου 100 από τις 1300 προγραμματισμένες πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο.

Να σημειωθεί ότι υπό κανονικές συνθήκες απογειώνεται και προσγειώνεται ένα αεροσκάφος κάθε 45 δευτερόλεπτα.

Και χθες είχαν ακυρωθεί περίπου 100 πτήσεις του Χίθροου, ενώ προβλήματα αντιμετώπισαν και τα υπόλοιπα αεροδρόμια του Λονδίνου, Γκάτγουικ, Σίτι, Στάνσεντ και Σαουθάμπτον.

Οι εκπρόσωποι του αεροδρομίου συμβουλεύουν τους επιβάτες να επικοινωνήσουν με τις εταιρείες τους προτού μεταβούν στα αεροδρόμια, ενώ απολογούμενος για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις πτήσεις ξεκαθαρίζει ότι, «προτεραιότητα του Χίθροου ήταν πάντα η ασφάλεια των επιβατών».

 

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας έχει προειδοποιήσει ότι πυκνή ομίχλη θα κάλυπτε μεγάλο μέρος της χώρας, μέχρι περίπου τις 11:00 το πρωί της Κυριακής.

Εκπρόσωπος του Γκάτγουικ προειδοποιεί, την ίδια ώρα ότι, λόγω της ομίχλης ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στις πτήσεις.

 

Το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου συμβουλεύει τους επιβάτες να επικοινωνούν με τις εταιρείες τους προτού ταξιδέψουν προς την νότια Βρετανία, όπως και το Στάνσεντ, παρόλο που μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία ακύρωσης και όπως και στο αεροδρόμιο του Μπρίστολ, οι πτήσεις εκτελούνται κανονικά.

 

Σε κάθε περίπτωση, στις περισσότερες πτήσεις από και προς την Βρετανία ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις, λόγω της ομίχλης.