X

Ο Σούλτς αντίπαλος της Μέρκελ για την Καγκελαρία

Ο Μάρτιν Σούλτς πήρε και επισήμως το χρίσμα από το SPD και θα αποτελέσει τον ισχυρότερο αντίπαλο της Μέρκελ, στις εκλογές του Φθινοπώρου.

Ant1news

Κι επίσημα πλέον ο Μάρτιν Σούλτς θα είναι υποψήφιος για την Καγκελαρία, απέναντι στην Άγκελα Μέρκελ, στις γερμανικές εκλογές το φθινόπωρο.

Ο πρώην Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, πήρε το χρίσμα από το SPD, το κόμμα των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών κι όπως έχουν τα πράγματα θα είναι ο ισχυρότερος αντίπαλος για τη νυν Καγκελάριο.

Η δημοτικότητα της Μέρκελ, μπορεί να έχει δεχθεί ισχυρά πλήγματα τον τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω της στάσης της για το Προσφυγικό, αλλά παραμένει το μεγάλο φαβορί των εκλογών.

Πάντως, ο Μάρτιν Σουλτς δήλωσε ότι θα αγωνιστεί για μεγαλύτερη ισότητα και για την υπέρβαση "των βαθιών διαιρέσεων" στη Γερμανία.

Ενώπιον ενός πλήθους άνω των 1.000 ανθρώπων στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Βερολίνο ο Σουλτς είπε πως θα αγωνιστεί για δικαιότερους φορολογικούς κανόνες και για να διασφαλίσει ότι οι κάτοικοι στις αγροτικές περιοχές θα απολαμβάνουν τα ίδια οφέλη όπως και στις μεγάλες πόλεις. 

Κάλεσε επίσης για μεγαλύτερη αλληλεγγύη στην Ευρώπη στο ζήτημα της μετανάστευσης και χαρακτήρισε τις ενέργειες του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν "ύβρη" στην ευρωπαϊκή ενότητα.

Ο Σουλτς επέκρινε επίσης έντονα τις ενέργειες και τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαρακτηρίζοντάς τες "απαράδεκτες".