X

Κερδίζει έδαφος στις δημοσκοπήσεις ο Μάρτιν Σουλτς

Οι Σοσιαλδημοκράτες αυξάνουν τα ποσοστά τους, την ώρα που οι συντηρητικοί της Άνγκελα Μέρκελ καταγράφουν απώλειες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Ant1news

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες κέρδισαν έδαφος, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, επωφελούμενοι από την επιλογή του Μάρτιν Σουλτς για υποψήφιό τους στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, ενώ η υποστήριξη των ψηφοφόρων στους συντηρητικούς της Άνγκελα Μέρκελ, φαίνεται να μειώνεται.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση (Forschungsgruppe Wahlen) που πραγματοποιήθηκε για το ZDF, το SPD κέρδισε 6 ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας στο 30%, ενώ το συντηρητικό πολιτικό μπλοκ της Μέρκελ, έχασε δύο ποσοστιαίες μονάδες και υποχώρησε στο 34%.

Μάλιστα, ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς, θα επικρατούσε της Άνγκελα Μέρκελ, με 49% έναντι 38%, σε περίπτωση απευθείας εκλογής του νέου Καγκελαρίου της Γερμανίας, σύμφωνα με το ZDF. Στην ίδια δημοσκόπηση που είχε διενεργηθεί στα τέλη Ιανουαρίου, η Μέρκελ διατηρούσε προβάδισμα 4 ποσοστιαίων μονάδων (44%-40%) έναντι του Σουλτς.