X

Γερμανία: οδηγός έριξε το αυτοκίνητο σε πεζούς

Πανικός στην Γερμανία, όταν ένας οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς, σκοτώνοντας ένα και τραυματίζοντάς δύο άτομα.

Ant1news

Ένας 73χρονος υπέκυψε στα τραύματά του και δύο ακόμα νοσηλεύονται αφού  ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε παρέα ανθρώπων έξω από φούρνο της περιοχής της Χαϊδελβέργης της Γερμανίας.

Ο δράστης απομακρύνθηκε από το σημείο φέροντας μαχαίρι και λίγο αργότερα εντοπίστηκε από περιπολία της αστυνομίας και δέχτηκε πυροβολισμούς. 

Ο σοβαρά τραυματισμένος δράστης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής. 

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, το όχημα το οποίο χρησιμοποίησε ο δράστης ήταν νοικιασμένο.

Τα κίνητρά του δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, καθώς δεν έχει καν εξακριβωθεί ακόμα η ταυτότητά του.

Πάντως, η γερμανική αστυνομία ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί ακόμα να γίνει λόγος για τρομοκρατική ενέργεια, αφού ο δράστης έδρασε μόνος του.

Σύμφωνα με πληροφορία που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Bild, ο άνδρας πάσχει από ψυχική διαταραχή. Οι αρχές δεν δίνουν κανένα στοιχείο για το θέμα.

Η Rhein-Neckar-Zeitung αναφέρει ότι πρόκειται για νεαρό Γερμανό, ο οποίος , στο τιμόνι του αυτοκινήτου, είχε σταματήσει στο κόκκινο φανάρι και, όταν αυτό έγινε πράσινο, ξεκίνησε με ταχύτητα για να πέσει στην ομάδα των πεζών και στη συνέχεια σε κολώνα.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες επιθέσεις είχαν γίνει τον περασμένο Ιούλιο σε τοπικό φεστιβάλ στην Νίκαια της Γαλλίας, καθώς και σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Και στις δύο περιπτώσεις το όχημα ήταν φορτηγό και οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων ανθρώπων.