X

Τόσκας στον ΑΝΤ1:Από την Ελλάδα με αποστολέα τον “Κικίλια” το δέμα στο Παρίσι

Βασίλης Κικίλιας και Άδωνις Γεωργιάδης οι "αποστολείς" των τρομο-δεμάτων και στο... βάθος οι "Πυρήνες της Φωτιάς".

Ant1news

«Το δέμα που πήγε στο Υπ. Οικονομικών της Γερμανίας περιείχε μικρή ποσότητα πυρίτιδας, περίπου 31 γραμμάρια», αποκάλυψε ο Νίκος Τόσκας, λέγοντας ότι θα είχε δυσάρεστες συνέπειες αν υπήρχε έκρηξη στο αεροπλάνο ή σε οποιαδήποτε άλλο σημείο και ότι συνεχίζονται οι έρευνες για την διαδρομή του δέματος από την Ελλάδα μέχρι το Βερολίνο και πώς «πέρασε» από όλα τα στάδια ελέγχου.

Σε ότι αφορά την έκρηξη δέματος στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, ο κ. Τόσκας, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου  είπε ότι «επίσης περιείχε μικρή ποσότητα πυρίτιδας και όπως μας ενημέρωσαν οι γαλλικές αρχές, είχε σταλεί και αυτό από την Ελλάδα».

Όπως είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «το τρομο-δέμα που έσκασε στα γραφεία του ΔΝΤ έφερε ως όνομα αποστολέα αυτό του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, τον οποίο ενημέρωσα αργά το απόγευμα».

«Δεν ήταν ευχάριστο ότι αυτά τα δέματα προήλθαν από την χώρα μας, αλλά το θέμα της τρομοκρατίας με τις διάφορες εκφάνσεις του είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων στην Ευρώπη», είπε ο κ. Τόσκας, εκτιμώντας ότι «δεν μιλάμε για νέο-τρομοκρατία, όπως κάποιοι θέλουν να την θεωρούν, αλλά είναι ουρά της παλιάς τρομοκρατίας».

Ερωτηθείς για την αστυνόμευση, την εγκληματικότητα και τους «μπαχαλάκηδες», ο κ. Τόσκας είπε, απαντώντας στην ΝΔ και τα άλλα κόμματα ότι «πέρα από τις φιλολογικές αντεγκλήσεις σε φιλολογικό επίπεδο, η αντιπολίτευση θα πρέπει να αναλογιστεί ποια κυβέρνηση συνέλαβε την Ρούπα, ποια κυβέρνηση χτύπησε την τρομοκρατία, ποιοι έκαναν επιχειρήσεις μέσα στα Εξάρχεια και στην Δυτική Αττική και ποιος μπορεί πραγματικά να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα».

Σε ότι αφορά την κριτική που του ασκήθηκε ακόμη και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά από τις πρόσφατες εκκενώσεις των κτηρίων που τελούσαν υπό κατάληψη, ο Νίκος Τόσκας επεσήμανε «υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σε ένα κόμμα, όμως ο Υπουργός παίρνει εντολή από τον Πρωθυπουργό. Η κυρίαρχη άποψη είναι αυτή που οδήγησε στις επιχειρήσεις εκκένωσης των καταλήψεων».

Ενημέρωση ζήτησε ο Κικίλιας

Με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωσταντίνο Τσουβάλα θα συναντηθεί στις 8.00 το πρωί της Παρασκευής ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας.

Στη συνέχεια, θα συναντηθεί και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. ζήτησε να ενημερωθεί για την έκρηξη του παγιδευμένου πακέτου στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, στο οποίο φερόταν ως αποστολέας.

Από την πλευρά της η ΝΔ εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για τους φακέλους με τα εκρηκτικά, τονίζοντας ότι τα περιστατικά αναδεικνύουν «πολύ σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας, καθώς και μία εξαιρετικά αρνητική εικόνα για τη χώρα». 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης και εξονυχιστικής έρευνας για τα μέτρα ασφαλείας στην χώρα μας, καθώς και τη σημασία να αποδοθούν ευθύνες.

Εν τω μεταξύ, οι Πυρήνες της Φωτιάς ανέλαβαν την ευθύνη για το τρομο- πακέτο στον Σόιμπλε με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, όπου υπάρχει προειδοποίηση για νέες επιθέσεις  σε «δομές αλλά και πρόσωπα του συστήματος εξουσίας» δεκάδων χωρών.

Το δέμα εστάλη στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, μέσω των ΕΛΤΑ, ενώ στο φάκελο στο όνομα αποστολέα αναγραφόταν το όνομα και τα προσωπικά στοιχεία του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη.