X

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για τη σύνοδο των ΥΠΟΙΚ της G20 (βίντεο)

Στον απόηχο των τρομο-πακέτων που εστάλησαν στα γραφεία του ΔΝΤ στη Γαλλία και στο Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.

Ant1news

Σε “φρούριο” έχει μετατραπεί το Μπάντεν Μπάντεν της Γερμανίας, όπου έχουν συγκεντρωθεί Υπουργοί Οικονομικών και τραπεζίτες από τις 20 πιο προηγμένες βιομηχανικά χώρες του κόσμου (G20), στον απόηχο των δύο τρομο-πακέτων που εστάλησαν σε Παρίσι και Βερολίνο.

Στο Παρίσι, μία υπάλληλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τραυματίστηκε στο πρόσωπο και στα χέρια όταν άνοιξε πακέτο-βόμβα, που είχε σταλεί στα γραφεία του Ταμείου.

Το δέμα είχε σταλεί από την Αθήνα και είχε στο όνομα του αποστολέα τον Βασίλη Κικίλια, όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας  του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Οι “Πυρήνες της Φωτιάς” ανέλαβαν την ευθύνη για την αποστολή πακέτου με εκρηκτικά, μία ημέρα νωρίτερα, στο Υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποιώντας μάλιστα για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα σε ευρωπαϊκούς στόχους, στο πλαίσιο του σχεδίου “Νέμεσις 2”.

 

Βασικό θέμα συζήτησης στη σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της G20 θα είναι ο προστατευτισμός στο εμπόριο και οι ανταγωνιστικές υποτιμήσεις νομισμάτων. Ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μούντσιν διεμήνυσε πως η κυβέρνηση Τραμπ δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε “εμπορικούς πολέμους”, αλλά επεσήμανε πως σκοπεύει να επανεξετάσει τις εμπορικές σχέσεις της χώρας με τους εταίρους της.