X

Θρίλερ στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού (βίντεο)

Συναγερμός σήμανε όταν ένας εξτρεμιστής μουσουλμάνος άρπαξε το όπλο ενός στρατιώτη, πριν σκοτωθεί από τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. Εκκενώθηκε η νότια πτέρυγα του αεροδρομίου.

Ant1news

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε το αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού, όταν ένα άνδρας αιφνιδίασε στρατιωτικό που εκτελούσε περιπολία και του άρπαξε το όπλο.

Άμεση ήταν η αντίδραση των δυνάμεων ασφαλείας του παρισινού αεροδρομίου, που πυροβόλησαν και σκότωσαν τον ένοπλο. Παράλληλα προχώρησαν αστραπιαία στην εκκένωση της νότιας πτέρυγας (Orly Sud), ενώ τα αεροπλάνα που μόλις είχαν φθάσει παρέμειναν στους χώρους στάθμευσης, χωρίς να επιτρέπεται η έξοδος στους επιβάτες.

Οι έρευνες διευρύνθηκαν και στην δυτική πτέρυγα του αεροδρομίου (Orly Ouest), όπου διακόπηκε η κυκλοφορία.

Στο αεροδρόμιο κατέφθασε και η ειδική μονάδα έκτακτης επέμβασης “RAID” και πυροτεχνουργοί για να εξακριβώσουν κατά πόσο ο δράστης φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, εάν είχε συνεργάτες και προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλεια όλων των χώρων του αεροδρομίου.

 

 

Εκρηκτικά δεν βρέθηκαν στο πτώμα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού Υπουργείου Εσωτερικών, Πιέρ-Ανρί Μπραντέ.

Σύμφωνα με αστυνομικές ο δράστης ήταν εξτρεμιστής μουσουλμάνος, γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών, ο οποίος νωρίτερα το πρωί είχε τραυματίσει αστυνομικό σε έλεγχο ασφαλείας στο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού.

 

Γύρω στις 6:00 το πρωί (τοπική ώρα), τρεις αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο ένα αυτοκίνητο στο Σεν Ντενί.  Ο οδηγός έδειξε τα χαρτιά του, αλλά έβγαλε συγχρόνως ένα όπλο με το οποίο απείλησε τους αστυνομικούς και τραυμάτισε έναν από αυτούς.

 

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψε στο Βιτρί, ένα άλλο νοτιοανατολικό προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας. Εκεί έκλεψε ένα άλλο αυτοκίνητο, το οποίο αστυνομικοί εντόπισαν στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου του Ορλί.