X

Πυροβολισμοί έξω από την βρετανική Βουλή

Αποκλείστηκε το βρετανικό κοινοβούλιο. Δύο άτομα έχουν πυροβοληθεί. Και δεύτερο περιστατικό την ίδια ώρα εξω από το παλάτι. Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς.

Ant1news

Δυνατοί ήχοι από πυροβολισμούς ακούστηκαν έξω από το Βρεατνικό Κοινοβούλιο. Το σημείο αποκλείστηκε άμεσα από πάνοπλους αστυνομικούς. 

Ωστόσο, επειδή οι ήχοι ήταν πολύ δυνατοί κάποιοι μιλούν και για την πιθανότητα  να υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός, κάτι που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν πυροβοληθεί έξω από το κοινοβούλιο, ωστόσο φωτογράφος του Reuters ανέφερε ότι έχει δει τουλάχιστον 12 τραυματίες. 

Γιατροί και νοσηλευτές παρέχουν πρώτες βοήθειες σε τουλάχιστον δυο ανθρώπους μέσα από τις πύλες του κοινοβουλίου, ενώ στον περίβολο της Βουλής έχει φτάσει ελικόπτερο ασθενοφόρο.

Ο εκπρόσωπος της Βουλής ανέφερε ότι  αστυνομικοί έχουν τραυματίσει έναν άνθρωπο, ο οποίος φέρεται να είναι αυτός που άνοιξε πυρ έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο. Ο δράστης, όπως έγινε γνωστό, μαχαίρωσε έναν αστυνομικό της φρουράς του κοινοβουλίου και οι υπόλοιποι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν. 

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο ένας από τους δύο δράστες που πυροβόλησαν οι αστυνομικοί φέρεται να έχει χάσει την μάχη για την ζωή.  

 

Ο φωτογράφος του Reuters, ανέφερε νωρίτερα ότι τα δύο άτομα που τραυματίστηκαν αιμορραγούσαν βαριά.

 

Την ώρα που σημειώθηκε το περιστατικό, η αστυνομία ζήτησε από τους βουλευτές που βρίσκονταν στο κτήριο να πέσουν στο πάτωμα και στην συνέχεια οι εργασίες της Βουλής των Κοινοτήτων διακόπηκαν.

Εν τω μεταξύ, ένα δεύτερο μέτωπο έχουν να αντιμετωπίσουν οι βρετανικές αρχές, αφού σχεδόν ταυτόχρονα ένα αυτοκίνητο έπεσε με ταχύτητα στον φράχτη του παλατιού, παρασέρνοντας άγνωστο αριθμό πεζών.

 

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο προς το παρόν αν τα δύο περιστατικά συνδέονται.

Στο πλαίσιο των ερευνών οι αρχές έχουν αποκλείσει τον σταθμό στην περιοχή του Γουστμίνστερ.