X

Θρίλερ με την ταυτότητα του δράστη στο Λονδίνο

Ερωτηματικό παραμένει το ποιος είναι τελικά ο δράστης που αιματοκύλησε το Λονδίνο. Σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών. Ποιους "βλέπουν" πίσω από την επίθεση.

Ant1news

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με την ταυτότητα του δράστη που αιματοκύλησε το Λονδίνο το απόγευμα της Τετάρτης. 

Διεθνή μέσα ενημέρωσης κατονόμασαν ως δράστη της επίθεσης έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο τον 42χρονο Αμπού Ιζαντίν. 

Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Ιζαντίν φέρεται να βρίσκεται ακόμη στις βρετανικές φυλακές και ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι ο δράστης.  

Πρώτη την πληροφορία για την ταυτότητα του φερόμενου δράστη με εκτενή στοιχεία για το βιογραφικό του, μετέδωσε η ιταλική εφημερίδα La Stampa και ακολούθησαν οι περισσότερες βρετανικές εφημερίδες. 

Ο δικηγόρος του Ιζαντίν μιλώντας στο ABC τόνισε πως ο πελάτης του βρίσκεται στη φυλακή και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να είναι ο δράστης. Την είδηση είχε μεταδώσει και το Channel 4, επικαλούμενο πηγές από την Σκότλαντ Γιαρντ.

Πάντως, η βρετανική αστυνομία δεν έχει κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση γύρω από την ταυτότητα του δράστη. 

Οι διωκτικές αρχές εξετάζουν την πιθανότητα η τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο να ήταν εμπνευσμένη από την προπαγάνδα του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, τόνισε ένας ευρωπαίος κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Οι βρετανικές αρχές έχουν κάποιες ενδείξεις για την ταυτότητα του δράστη, αλλά χρειάζεται ακόμη να διασταυρώσουν όλες τις λεπτομέρεις, τόνισε ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.