X

Νέο βίντεο με εικόνες σοκ από την επίθεση στο Λονδίνο

Σκληρές εικόνες τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση. Στους πέντε οι νεκροί. Ποιο ήταν το τέταρτο θύμα.Σε κρίσιμη κατάσταση τραυματίες. Το προφίλ του δράστη.

Ant1news

Σε νέο βίντεο σοκ κάνει το γύρο του διαδικτύου έχουν καταγραφεί οι πρώτες στιγμές μετά την τρελή πορεία και το σταμάτημα του νοικιασμένου από τον Χαλίντ Μασούντ, πάνω στην περίφραξη του κτηρίου του Κοινοβουλίου της Αγγλίας.

Σε αυτό φαίνεται ένας άνδρας κάτω από τις ρόδες του οχήματος, χωρίς να είναι γνωστό αν πρόκειται για κάποιον από τους πέντε νεκρούς ή από τους βαριά τραυματίες.

Μετά το θάνατο 75χρονου, ο αριθμός των νεκρών έφτασε στους πέντε, συμπεριλαμβανομένου και του δράστη. Το τέταρτο θύμα του Μασούντ είναι Άγγλος συνταξιούχος, που ζούσε στο Λονδίνο. Μία 43χρονη Ισπανίδα, βρετανικής υπηκοότητας, δασκάλα, που πήγαινε να πάρει τα παιδιά της από το σχολείο, ένας Αμερικανός τουρίστας, που γιόρταζε την 25ή επέτειο των γάμων του, ταξιδεύοντας με τη γυναίκα του στην Ευρώπη, αλλά και ο ήρωας αστυνομικός που επιχείρησε να σταματήσει άοπλος τον δράστη, όταν εκείνος εισήλθε στο προαύλιο του Κοινοβουλίου, συμπληρώνουν τη λίστα των νεκρών.

Την ίδια ώρα, δύο άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, με τη ζωή ενός εξ αυτών να βρίσκεται σε κίνδυνο. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, από τους συνολικά 50 τραυματίες, 31 παραμένουν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία. Η  Ρουμάνα τουρίστρια, που έπεσε μέσα στον Τάμεση, να τραβά την προσοχή, λόγω της δημοσιοποίησης των βίντεο της πτώσης και της διάσωσής της. Η 29χρονη ήταν ταξίδι με τον σύντροφό της, για τον εορτασμό των γενεθλίων του.

 

Δύο Έλληνες που βρίσκονταν ανάμεσα στους τραυματίες είναι καλά στην υγεία τους, αφού πήγαν μόνοι τους στο νοσοκομείο, δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και έφυγαν.

Το προφίλ και τα στοιχεία του 52χρονου δράστη έδωσαν οι Αρχές ένα 24ώρο μετά την επίθεση στη δημοσιότητα. Ο βρετανικής υπηκοότητας «μοναχικός λύκος», όπως χαρακτηρίζεται λόγω της μοναχικής του δράσης, είχε καταδικαστεί πολλάκις για αδικήματα του ποινικού κώδικα, όμως δεν βρισκόταν στο επίκεντρο των ερευνών των αστυνομικών Αρχών τελευταία. Σε σημερινή ενημέρωση της Σκότλαντ Γιαρντ, ανακοινώθηκε ότι το πραγματικό όνομα του Χαλίντ Μασούντ ήταν Άντριαν Ράσελ Άγιο. (Adrian Russell Ajao)

 

Οι συλλήψεις ανθρώπων που σχετίζονται μαζί του συνεχίζονται, ενώ την ευθύνη και αυτής της επίθεσης ανέλαβε το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος.  Κι αυτό που ερευνούν τώρα οι Αρχές είναι αν είχε λάβει οδηγίες από κάποιον άλλον, για την πραγματοποίηση της επίθεσης. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν ακόμα δύο συλλήψεις, ενώ συνολικά εννέα άτομα βρίσκονται υπό κράτηση.

Σύμφωνα πάντως με Αμερικανό αξιωματούχο, που μίλησε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας στο πρακτορείο Reuters, κάποιοι από τους ανθρώπους με τους οποίους σχετιζόταν ο δράστης ήταν ύποπτοι για ταξίδια με σκοπό την ένταξή τους σε τζιχαντιστικές οργανώσεις. Ο ίδιος, πάντως σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν είχε κάνει ποτέ τέτοιο ταξίδι.

Το επίπεδο συναγερμού παραμένει σε ύψιστο επίπεδο στην βρετανική πρωτεύουσα, οι κάτοικοι της οποίας βροντοφωνάζουν ότι δεν φοβούνται. Χαρακτηριστική ήταν η χθεσινή συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Τραφάλγκαρ, στην οποία χιλιάδες κόσμου απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα της φριχτής επίθεσης, στέλνοντας μήνυμα παράλληλα μήνυμα κατά της φοβίας στην τρομοκρατία.