X

Ντοκουμέντο: η φυγάδευση της Τερέζα Μέι από το Κοινοβούλιο

Καρέ – καρέ κατέγραψε κάμερα τη στιγμή που η Πρωθυπουργός της Βρετανίας φυγαδεύτηκε από τη Βουλή, την ώρα της επίθεσης στο Λονδίνο.

Ant1news

Σε βίντεο ντοκουμέντο καταγράφηκε καρέ – καρέ η φυγάδευση της Τερέζα Μέι από το Κοινοβούλιο της Βρετανίας, λίγες στιγμές μετά από την τρομοκρατική επίθεση που ξεκίνησε από τη γέφυρα του Γουέστμινστερ και κατέληξε στο προαύλιο της Βουλής.

Πάνοπλοι αστυνομικοί φαίνονται να συνοδεύουν την Πρωθυπουργό της Βρετανίας στο βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική Sun και το οποίο έχει τραβηχτεί από κινητό τηλέφωνο.

Το όχημα της Μέι βρισκόταν μόλις 100 μέτρα από την πύλη του προαυλίου του Κοινοβουλίου, όπου ο Χαλίντ Μασούν μαχαίρωσε θανάσιμα τον άοπλο αστυνομικό Κιθ Πάλμερ, προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας φαίνεται τρομοκρατημένη και σαστισμένη από όσα εκτυλίσσονται γύρων της. «Μπείτε στο αυτοκίνητο Πρωθυπουργέ», της φωνάζουν οι φρουροί της, ενώ εκείνη για λίγα δευτερόλεπτα φαίνεται χαμένη και κατευθύνεται σε άλλο όχημα και όχι σε αυτό που την περίμενε και τελικά την απομάκρυνε από το σημείο.

«Υπήρχε απόσταση ανάμεσα στο σημείο όπου πυροβολήθηκε ο τρομοκράτης και στο παρκινγκ όπου βρισκόταν το αυτοκίνητο της κας Μέι» δήλωσε πηγή στη Sun.

 

«Δεν υπήρχαν κλειστές πόρτες, μόνο δυο πύλες ανοιχτές για τα αυτοκίνητα. Αν υπήρχαν περισσότεροι από ένας δράστες, μόνο ο Θεός ξέρει τι θα μπορούσε να έχει συμβεί. Θα μπορούσαν να έχουν τρέξει να περάσουν μέσα από τις αψίδες και να επιχειρήσουν να την πυροβολήσουν ή να τη μαχαιρώσουν», πρόσθεσε.

Την ώρα της επίθεσης η Τερέζα Μέι βρισκόταν στο γραφείο της στη Βουλή για να λάβει μέρος στην ψηφοφορία. Το σημείο στο οποίο βρισκόταν απείχε μόλις λίγα μέτρα από το σημείο στο οποίο σκόπευε να εισβάλει ο δράστης.