X

Καταδικάστηκε ο χρηματοδότης του “βομβιστή με το καπέλο” στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Αντιμέτωπος με την βρετανική δικαιοσύνη βρέθηκε ένας νεαρός, ο οποίος καταδικάστηκε.

Ant1news

Ένοχος για χρηματοδότηση τρομοκρατικής πράξης κρίθηκε ένας άνδρας από το Μπέρμινχαμ. Ο άνδρας είχε δώσει χρήματα στον ύποπτο εν δυνάμει βομβιστή των Βρυξελλών, Μοχάμεντ Αμπρινί, ο οποίος είναι ευρέως γνωστός ως «ο άνδρας με το καπέλο».

Ο 31χρονος Αμπρινί ήταν ο μόνος από τους τρεις δράστες της επίθεσης στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ που δεν είχε ανατιναχθεί και συνελήφθη λίγες εβδομάδες μετά την επίθεση στο Βέλγιο.

Ο Ζακάρια Μπουφάσιλ (Zakaria Boufassil) καταδικάστηκε από βρετανικό δικαστήριο, λόγω συνάντησης που είχε με τον Αμπρινί περίπου οκτώ μήνες πριν από την επίθεση στις Βρυξέλλες.

Στην τότε συνάντηση, που είχε γίνει σε πάρκο του Μπέρμινχαμ, είχε γίνει ανταλλαγή 3.000 βρετανικών λιρών, ποσό το οποίο ο 26χρονος γνώριζε ότι θα χρησιμοποιηθεί για τρομοκρατική ενέργεια.

Ο Αμπρινί είχε κάνει συνάλλαγμα σε ευρώ μόλις επέστρεψε στο Βέλγιο.

Όταν η βελγική Αστυνομία είχε στα χέρια της το κινητό του 31χρονου, βρήκε φωτογραφία του πάρκου όπου είχε γίνει η συνάντηση.

«Γνωρίζουμε ότι ο Αμπρινί είχε επισκεφτεί διάφορες περιοχές στο Ηνωμένο Βασίλειο, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων», είπε ένας αστυνομικός.