X

Πρωτοφανής αβεβαιότητα ένα μήνα πριν τις γαλλικές εκλογές

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι Μακρόν και Λεπέν θα περάσουν στο δεύτερο γύρο με νικητή εκεί τον Μακρόν, αλλά το 43% των ψηφοφόρων είναι διστακτικοί απέναντι στους υποψήφιους.

Ant1news

Τριάντα μέρες απομένουν για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης που δημοσιοποιήθηκε σήμερα υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα λόγω της άστατης προεκλογικής καμπάνιας.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στον δεύτερο γύρο θα περάσουν ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν, με τον Μακρόν να είναι το ακλόνητο φαβορί για την τελική επικράτηση.

Ωστόσο, η δημοσκόπηση της Odoxa για λογαριασμό του ραδιοφώνου franceinfo, δείχνει πως το 43% των ψηφοφόρων είναι διστακτικοί απέναντι σε τόσους πολλούς υποψήφιους, γεγονός που η έρευνα επισημαίνει πως αντανακλά μία "άνευ προηγουμένου αβεβαιότητα" στην εκλογική ιστορία της Γαλλίας.

"Το ποσοστό των αναποφάσιστων αναφορικά με τους υποψηφίους είναι εντελώς ασυνήθιστο", είπε η Odoxa.

Οι επενδυτές είναι νευρικοί καθώς φοβούνται το ενδεχόμενο να κερδίσει τις εκλογές η ηγέτης του αντί-ευρωπαϊκού και αντι-μεταναστευτικού Εθνικού Μετώπου Le Pen και να βγάλει την Γαλλία από το ευρώ.