X

Χιλιάδες διαδήλωσαν για την Ευρώπη (βίντεο)

Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου σε Ρώμη, Βερολίνο και κυρίως Λονδίνο διαδήλωσαν υπέρ της ενωμένης Ευρώπης, σήμερα, στα 60ά γενέθλιά της.

Ant1news

Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου διαδηλώνουν από τη μία ως την άλλη άκρη της Ευρώπης σήμερα, που συμπληρώνονται 60 χρόνια από την γέννηση της Ένωσης.

Οι 27 ηγέτες βρέθηκαν στη Ρώμη, μετέχοντας στην ειδική τελετή, την ώρα που 5000 αστυνομικοί περιπολούσαν την ιταλική πρωτεύουσα.

Διαδηλωτές από διάφορα γκρουπ, υπέρ και κατά της Ευρώπης, κάνουν πορείες από νωρίς το μεσημέρι, ενώ οι Αρχές φοβούνται μην γίνουν επεισόδια.

Ακροδεξιές οργανώσεις, που είναι κατά των προσφύγων, διαδηλώνουν ζητώντας από την Ευρώπη να διώξει τους ξένους.

Την ίδια ώρα, δεκάδες εκατοντάδες κόσμου διαδηλώνουν υπέρ της Ενωμένης Ευρώπης, τέσσερις μέρες προτού η Τερέζα Μέι ενεργοποιήσει το άρθρο 50 και ξεκινήσουν επισήμως οι διαδικασίες εξόδου της χώρας από την Ευρώπη.

 

 

Η πορεία τους έγινε με πλακάτ κατά του Brexit και κατέληξε έξω από το Γουέστμινστερ, όπου οι διαδηλωτές θα αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, 50.000 άτομα διαδήλωσαν στη βρετανική πρωτεύουσα.

 

Ανάλογη είναι η εικόνα και στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, όπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο διαδήλωσαν υπέρ της Ευρώπης, της δημοκρατίας, της ελευθερίας, αλλά κυρίως της ειρήνες.