X

Ντοκουμέντο: η στιγμή που ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο πέφτει νεκρός

Τι δήλωσε ο άνθρωπος που τράβηξε το βίντεο της στιγμής των πυροβολισμών, που κοίταξε τον Μασούντ στα μάτια.

Ant1news

Νέο ντοκουμέντο από την αιματηρή επίθεση στο Λονδίνο βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Αυτόπτης μάρτυρας, που βρισκόταν έξω από Κοινοβούλιο του Λονδίνου κατέγραψε με το κινητό του τη στιγμή που ο Χαλίντ Μασούντ έχει μαχαιρώσει τον Κιθ Πάλμερ κι επιχειρεί να εισβάλλει στη Βουλή. Εκείνη τη στιγμή πέφτει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Τα χειρότερα απέτρεψε ένας ψύχραιμος αστυνομικός, που ενώ όλοι έτρεχαν να απομακρυνθούν από τον Πάλμερ, εκείνος πυροβολεί τον δράστη δύο φορές στο στήθος και τον τραυματίζει θανάσιμα.

Το βίντεο τράβηξε με το κινητό του ένας νεαρός αθλητής πυγμαχίας, που μαζί με συναθλητές του επρόκειτο να επισκεφτούν τη Βουλή.

Όπως ο ίδιος δήλωσε στο Sky News, κοίταξε τον δράστη στα μάτια. Περιέγραψε ότι ο Μασούντ δεν ήθελε να τραυματίσει κανέναν, αλλά να σκοτώσει τον αστυνομικό».

Αναφερόμενος στον δράστη της επίθεσης, έκανε λόγο για «τρελαμένο άνθρωπο που ήθελε να σκοτώσει». Ο Μασούντ, είπε, κρατούσε δύο μαχαίρια και ο αστυνομικός ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση με προτεταμένο το όπλο, με το οποίου του κατάφερε δύο πυροβολισμούς.

Ο φόβος για νέα επίθεση ή έκρηξη βόμβας ήταν αυτό που ανησύχησε περισσότερο τον 25χρονο μποξέρ, ο οποίος παρέμεινε αποκλεισμένος στο Κοινοβούλιο επί επτά ώρες.