X

Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στην Στοκχόλμη (φωτο)

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία του δράστη που αιματοκύλισε την πρωτεύουσα της Σουηδίας. Ομολόγησε και δήλωσε ικανοποιημένος απο τις πράξεις του.

Ant1news

Τις φωτογραφίες και τα προσωπικά στοιχεία του δράστη της αιματηρής επίθεσης στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, κυκλοφόρησαν τα σουηδικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ο 39χρονος Ουζμπέκος, Ραχμάτ Ακίλοφ, είναι αυτός που οδήγησε κλεμμένο φορτηγό πάνω σε πλήθος κόσμου, σε έναν από τους εμπορικότερους δρόμους της Στοκχόλμης.

Προηγουμένως η Αστυνομία της Σουηδίας είχε δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες από τις κάμερες ασφαλείας, όπου έγινε το μακελειό, με τους πολίτες να τον αναγνωρίζουν και να συμβάλλουν στη σύλληψή του, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο δράστης σκότωσε τέσσερις ανθρώπους, μεταξύ των οποίων κι ένα 11χρονο κοριτσάκι, ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας της Σουηδίας, δεν έχει όμως διευκρινιστεί αν είχε σχέση με κάποια τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Expressen ο Ακίλοφ ομολόγησε και δήλωσε επιπλέον ότι είναι «ικανοποιημένος με όσα έπραξε». Ο ίδιος είπε ότι είχε επιθεωρήσει πιο πριν την περιοχή, σύμφωνα με την εφημερίδα.

 

Πρόκειται για πατέρα τεσσάρων παιδιών, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εργαζόταν σε οικοδομές της Σουηδίας, ενώ αναζητούσε εργασία ως ειδικός στα εκρηκτικά.

 

Όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της Σουηδίας, ο Ακίλοφ είχε αιτηθεί ασύλου στη Σουηδία, το 2014, η οποία απορρίφθηκε το 2016 , ενώ είχε διαταχθεί η απέλασή του, ενώ ήταν καταζητούμενος για το ζήτημα της απέλασής του.