X

Ο ISIS πίσω από την επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ;

Σε ισλαμιστές τρομοκράτες παραπέμπει η επιστολή που βρέθηκε κοντά στο πούλμαν της Ντόρτμουντ, όπως αποκαλύπτουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Ant1news

Επιβεβαιώνονται οι αρχικοί φόβοι ότι η επίθεση στο λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή της Μπορούσια Ντόρτμουντ στο γήπεδο για τον πρώτο προημιτελικό του Champions League με τη Μονακό είναι τρομοκρατική ενέργεια, καθώς γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η επιστολή που βρέθηκε κοντά στο σημείο της έκρηξης παραπέμπει σε ισλαμιστές τρομοκράτες.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσαν η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung και τα δίκτυα NDR και WDR, επικαλούμενα πηγές της γερμανικής αστυνομίας, η επιστολή ανάληψης ευθύνης για την επίθεση, η οποία βρίσκεται στα χέρια των Αρχών ξεκινά με τη φράση «Στο όνομα του Αλλάχ του μεγάλου, του φιλεύσπλαχνου…». Αναφέρει ότι η επίθεση αποτελεί απάντηση στην στρατιωτική ανάμειξη της Γερμανίας στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Πηγές της Αστυνομίας επισημαίνουν, ωστόσο, στην εφημερίδα του Μονάχου ότι η επιστολή ενδεχομένως να είναι απόπειρα αυτών που βρίσκονται πίσω από την επίθεση να παραπλανήσουν τις Αρχές.

 

H γερμανική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο ποδοσφαιριστής, Μαρκ Μπάρτρα.

Επισήμως, οι Αρχές απέφευγαν χθες να χρησιμοποιήσουν τον όρο τρομοκρατική ενέργεια, κάνοντας λόγο για «στοχευμένη επίθεση». Ωστόσο, η ανεύρεση επιστολής ανάληψης ευθύνης, η αυθεντικότητα της οποίας εξετάζεται, πυροδότησε αμέσως φήμες ότι πίσω από την επίθεση μπορεί να βρίσκεται το “Ισλαμικό Κράτος”.

Εκπρόσωπος του συλλόγου ανέφερε ότι ο παίκτης που τραυματίστηκε, ο Ισπανός Μαρκ Μπάρτρα, χειρουργείται καθώς υπέστη κάταγμα στο ένα του χέρι.

 

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν περί τις 19:15 τοπική ώρα (20:15 ώρα Ελλάδας) κοντά στο ξενοδοχείο της ομάδας. Το στάδιο όπου επρόκειτο να γίνει το ματς απέχει περίπου δέκα χιλιόμετρα από εκεί.

Ο αγώνας της ομάδας εναντίον της γαλλικής Μονακό που επρόκειτο να γίνει χθες αναβλήθηκε για σήμερα, M. Τετάρτη, στις 21:45 (ώρα Ελλάδας).

 

Καλά στην υγεία του ο Παπασταθόπουλος

Καλά στην υγεία του είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος στην επικοινωνία που είχε με ελληνικά ΜΜΕ μετά την έκρηξη πλησίον του πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Ντόρτμουντ στο γήπεδο για τον αγώνα του Champions League με τη Μονακό.

Ο κορυφαίος αμυντικός της Μπουντεσλίγκα ήταν μάλιστα και αρκετά ψύχραιμος, παρά το γενικό σοκ που επικρατούσε στις τάξεις της ομάδας του από το πρωτόγνωρο περιστατικό. Όπως μετέφερε ο Μεσσήνιος διεθνής, εκείνη την ώρα κυρίαρχο συναίσθημα ήταν ο πανικός, ενώ υπογράμμισε την πολυπληθή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίοι “χτένιζαν” την περιοχή για το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος.

 

Βάτσκε: βρισκόμαστε σε κατάσταση σοκ

Υπό ισχυρό σοκ τελούν ποδοσφαιριστές και διοίκηση στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Η ομάδα προσπαθεί να επιστρέψει στην κανονικότητα, όμως εκφράζεται αμφιβολία για το κατά πόσο θα είναι έτοιμη και συγκεντρωμένη στο παιχνίδι με τους Μονεγάσκους, που τελικά ορίστηκε για απόψε.

«Όλη η ομάδα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Δεν θα βγάλουμε αυτές τις εικόνες από το μυαλό μας. Ελπίζω να μπορεί να αγωνιστεί», δήλωσε περιγράφοντας την κατάσταση στο εσωτερικό του συλλόγου ο διευθύνων σύμβουλος των Βεστφαλών, Χανς-Γιόαχιμ Βάτσκε.