X

“Δείχνουν” τους δράστες τα εκρηκτικά της επίθεσης στο πούλμαν της Ντόρτμουντ

Νέο σενάριο για την προέλευση των εκρηκτικών. Τι γράφει η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

Ant1news

 
Τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά του λεωφορείου της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ, είναι πιθανό να προέρχονται από πυρομαχικά που ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Welt am Sonntag, η οποία επικαλείται πηγή που συμμετέχει στις έρευνες. 

Οι αρμόδιες αρχές στην Γερμανία δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει ποιος έκανε την επίθεση, ενώ οι εισαγγελείς που ασχολούνται με τη διερεύνηση της υπόθεσης εκφράζουν αμφιβολίες για τη γνησιότητα των επιστολών, σύμφωνα με τις οποίες, την επίθεση έκαναν έμπιστοι στο αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο, η εφημερίδα Bild βλέπει εξτρεμιστές πίσω από την επίθεση.  

“Τα εκρηκτικά στους σωλήνες-βόμβες που ήταν γεμάτες με μεταλλικά καρφιά, είναι πιθανό να προέρχονται από αποθέματα των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων. Ωστόσο, το ενδεχόμενο αυτό, βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση,” έγραψε η εφημερίδα Welt am Sonntag, επικαλούμενη πηγή των ερευνών, προσθέτοντας πως για τη χρήση των πυροκροτητών απαιτούνταν ειδικές γνώσεις, οι οποίες δεν είναι εύκολο ν' αποκτηθούν.