X

Μελανσόν: εγώ δεν είμαι Τσίπρας να μιλάω με ανθρώπους που με προσβάλουν

Ο Σόιμπλε ξέρει καλά ότι δεν είμαι Τσίπρας να με κλείσει σε ένα γραφείο για 17 ώρες, είπε ο Μελανσόν που προειδοποίησε με Frexit αν οι Γερμανοί δεν αλλάξουν «ρότα».

Ant1news

 

Ο υποψήφιος της Αριστεράς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, Ζαν Λικ Μελανσόν, αναφέρθηκε με υποτιμητικά λόγια στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας, λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες και παρα τις φιλικές σχέσεις που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Εγώ δεν είμαι ο Αλέξης Τσίπρας, δεν διαπραγματεύομαι 17 ώρες με ανθρώπους που με προσβάλλουν» είπε ο Μελανσόν, κάνοντας αναφορά στη μαραθώνια και κρίσιμη διαπραγμάτευση της 12ης Ιουλίου 2015, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός έφτασε σε συμφωνία με τους δανειστές της Ελλάδας για ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης, το οποίο έφερε το τρίτο Μνημόνιο.

 «Οι Γερμανοί δεν έχουν δει ποτέ απέναντί τους μια Γαλλία η οποία να τους λέει όχι. Μαζί μου, η γερμανική κυβέρνηση θα έχει την έκπληξη της ζωής της», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Μελανσόν.

 «Ο κ. Σόιμπλε ξέρει πολύ καλά ότι εγώ δεν είμαι ο Αλέξης Τσίπρας, δεν θα με κλείσουν 17 ώρες σε ένα γραφείο με κάποιον που προσβάλλει! Εγώ εκπροσωπώ τη Γαλλία, οπότε θα συζητήσουμε», είπε.

Τόνισε επίσης ότι η Γαλλία είναι η δεύτερη δύναμη στην Ε.Ε. και «χωρίς τη Γαλλία, δεν υπάρχει Ευρώπη». Εκτίμησε δε πως σε όσα πρόκειται να προτείνει, αν εκλεγεί, για τις αλλαγές στις συνθήκες της Ε.Ε., για να δημιουργηθούν κριτήρια δημοσιονομικής και κοινωνικής σύγκλησης, η Γερμανία δεν θα έχει τρόπο να του πει "όχι".

Συνεχίζοντας το συλλογισμό του είπε πως αν πάρει αρνητική απάντηση στα αιτήματα του από τη Γερμανία, τότε θα βάλει στο τραπέζι το Frexit.

«Δεν φταίω εγώ που έφυγαν οι Βρετανοί» είπε ο Μελανσόν, που εκτίμησε επίσης ότι Ισπανοί, οι Ιταλοί, οι Πορτογάλοι κι άλλες χώρες έχουν αρχίσει να... βαριούνται στην Ε.Ε. όπως είναι σήμερα. «Αν οι Γερμανοί δεν θέλουν να αλλάξουν, θα τους πω ότι το plan B είναι να φύγουμε μαζί με εκείνους που θέλουν την αναβίωση».

Ο υποψήφιος της Αριστεράς, στην τελευταία δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας μόλις πέντε μέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, έχει ανεβάσει τα ποσοστά του κατά μια μονάδα.

Σύμφωνα με έρευνα της Opinionway, ο Μελανσόν είναι τέταρτος, πίσω από Μακρόν, Λε Πεν και Φιγιόν. Ο πρώτος, ανεξάρτητος υποψήφιος, προηγείται με 23% (+1%), δεύτερη είναι η Μαρίν Λε Πεν με 22%, τρίτος ο δεξιός Φρανσουά Φιγιόν με 20% (+1%) και τέταρτος ο Μελανσόν με 19%. Στον δεύτερο γύρο, ο Εμανουέλ Μακρόν επικρατεί με 64% της Μαρίν Λεπέν (36%), ενώ ο Φρανσούα Φιγιόν επικρατεί της ακροδεξιάς υποψηφίου 58%-42%.