X

Ο έρωτας του Μακρόν με την κατά 20 χρόνια μεγαλύτερη σύζυγό του (φωτο)

Η γνωριμία και ο έρωτας που έγινε μακροχρόνιος δεσμός και γάμος. Ποια είναι η κυρία που κρύβεται πίσω από τον υποψήφιο Πρόεδρο της Γαλλίας.

Ant1news

Η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν είναι αναμφισβήτητα η «γυναίκα που κρύβεται πίσω από έναν ισχυρό άνδρα», αλλά κι εκείνη που τραβά από χθες πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας.

Η κατά είκοσι χρόνια μεγαλύτερη από τον υποψήφιο Πρόεδρο της Γαλλίας, Μπριζίτ Τρονιέ, έχει συνηθίσει τη δημοσιότητα, αφού βρίσκεται πάντα δίπλα του, αποτελώντας τα «μάτια και τα αυτιά του».

Το ασυνήθιστο ζευγάρι ακούει στα υποκοριστικά «Μανού» και «Μπιμπί» και ο έρωτάς τους κρατά χρόνια.

Η Τρονιέ ήταν καθηγήτρια του Μακρόν στα γαλλικά κι εκείνος είχε υποσχεθεί από την πρώτη γνωριμία τους ότι θα την παντρευτεί. Εκείνος ήταν 16 κι εκείνη μία γοητευτική 36άρα. Η καθηγήτρια πήρε διαζύγιο κι έτσι άρχισε ο μεγάλος έρωτας, που κρατά μέχρι σήμερα.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι οι νεαρές κοπέλες τον κάνουν να πλήττει. Είναι 39 ετών και έχει ήδη εγγόνια από τη σύζυγό του, η οποία είχε ήδη δύο μεγάλα παιδιά όταν τον γνώρισε. Μαζί δεν έχουν αποκτήσει παιδιά.

 

«Θέλω να ευχαριστήσω ειδικά τη Μπριζίτ μου που πάντοτε ήταν παρούσα. Χωρίς εκείνη δεν θα ήμουν εδώ απόψε», είπε χθες κατά την νικητήρια ομιλία του ο Μακρόν, για να την «γεμίσει» με φιλιά στη συνέχεια.

 

Είναι γεγονός ότι, παρά το γεγονός πως δεν είναι μέλος του νεοσύστατου πολιτικού του κινήματος, είναι πάντα στο πλευρό του και τον στηρίζει.

 

Είναι εκείνη που διαβάζει και διορθώνει τους λόγους του, μελετά τον Τύπο, τον συνοδεύει πάντα και συχνά τον αντικαθιστά στα ραντεβού του, ενώ κάθε δημοσιογράφος περνά από εκείνη πριν φτάσει σε αυτόν.

«Η γνώμη της με ενδιαφέρει, δίνει πολύ από τον χρόνο της», είχε δηλώσει ο Μακρόν τον Νοέμβριο του 2015, όντας Υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση Ολάντ.

 

Η σχέση τους περιγράφεται στο υπό έκδοση βιβλίο «Οι Μακρόν», οι συγγραφείς του οποίου αναφέρουν ότι η Τρονιέ λέει τη γνώμη της για όλα τα θέματα.

«Είναι ασύγκριτη στο να ξέρει ακριβώς πού πρέπει να απευθυνθεί ο σύζυγός της», γράφουν χαρακτηριστικά.

 

Κι αν το ζευγάρι είναι άρρηκτα δεμένο ως εικόνα, σε κάθε εμφάνιση ή φωτογράφισή του, δεν συμβαίνει το ίδιο στις αμιγώς πολιτικές στιγμές του Μακρόν, οπότε εκείνη απλώς γίνεται… αόρατη.

 

 

Οι φορές που η Μπριζίτ έχει μιλήσει στον Τύπο είναι ελάχιστες. Μία από αυτές είναι η συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από έναν χρόνο στο Paris Match. «Το να είσαι παντρεμένη με πολιτικό δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς. Πρέπει να μείνεις όρθιος και να σιωπάς», είχε πει τότε.

 

 

Σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου, ένα από τα ελαττώματά της είναι η ειλικρίνεια που την χαρακτηρίζει.  «Πρέπει ο Εμανουέλ να κερδίσει τώρα τις εκλογές. Φαντάζεστε πώς θα είμαι στη φάτσα το 2022;», είχε πει κάποια στιγμή, με τη φράση της να μένει στην Ιστορία.

 

«Η Κάρλα Μπρούνι έπαιξε καλά τον ρόλο της Πρώτης Κυρίας. Την επέκριναν πάρα πολύ, αλλά πέρασε πάνω από όλα αυτά και με μεγάλη κομψότητα. Το διαχειρίστηκε πολύ καλά. Δεν ήταν εύκολο», δήλωσε η Μπριζίτ Τρονιέ, για το ενδεχόμενο να γίνει Πρώτη Κυρία, δίπλα στον Μακρόν.