X

Εγκαταλείπει την προεδρία του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου η Λεπέν (βίντεο)

Πολιτικός ελιγμός της υποψήφιας για την Προεδρία της Γαλλίας, που πιστεύει ακράδαντα ότι μπορεί να κερδίσει τον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Ant1news

Πεπεισμένη ότι «μπορούμε να νικήσουμε» και «θα νικήσουμε» εμφανίστηκε η ακροδεξιά υποψήφια για την Προεδρία της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό France 2.

Η Λεπέν συγκέντρωσε το 21,3% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και θα διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο έχοντας ως αντίπαλο των κεντρώο υποψήφιο, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος εξασφάλισε το 24,01%.

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις για τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, που προβλέπουν επικράτηση του κεντρώου Εμανουέλ Μακρόν με 60% έναντι 40% της ίδιας, η Λεπέν τόνισε, «Δέκα μονάδες διαφορά, πιστέψτε με, είναι απολύτως εφικτό» να καλυφθούν.

Η Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε επίσης ότι εγκαταλείπει προσωρινά την ηγεσία του κόμματος της, του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, ώστε να είναι «πάνω από κομματικές γραμμές» και να επικεντρωθεί στην συσπείρωση των Γάλλων εν όψει του κρίσιμου δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.

Η υποφήφια της ακροδεξιάς επιτέθηκε στον αντίπαλό της, Εμανουέλ Μακρόν, που «έσπευσε να πανηγυρίσει για να διαλύσει την ομίχλη που περιβάλλει το καταστροφικό του πρόγραμμα».

«Οι Γάλλοι θα ανακαλύψουν το περιεχόμενο του προγράμματός του μιας βίαιης κοινωνικής, οικονομικής και μεταναστευτικής πολιτικής», δήλωσε. «Τίποτε στο πρόγραμμα του Μακρόν και στην συμπεριφορά του δεν δίνουν την παραμικρή απόδειξη ότι αγαπάει την Γαλλία», προσέθεσε η Λεπέν.

«Είμαι η υποψήφια για την προστασία των Γάλλων», τόνισε, εκφράζοντας την ελπίδα για την «μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των πατριωτών ενάντια στον εκπρόσωπο της ασυγκράτητης παγκοσμιοποίησης».

Συμπλήρωσε πως οι εκλογές συνιστούν «μια μορφή δημοψηφίσματος», στο οποίο οι Γάλλοι θα επιλέξουν μεταξύ της «Γαλλίας και... κάτι άλλου, την εξαφάνιση και τη διάλυση της Γαλλίας».