X

Σύλληψη ενόπλου έξω από την κατοικία της Μέι

Συναγερμός στις βρετανικές αρχές. Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει τον δρόμο όπου διαμένει η Πρωθυπουργός της Βρετανίας και οι υπουργοί.

Ant1news

Σε συναγερμό βρίσκονται οι βρετανικές αρχές έπειτα από τη σύλληψη ενός ενόπλου άνδρα, στον δρόμου όπου διαμένει η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέρζα Μέι, καθώς και οι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης. 

Ο ύποπτος συνελήφθη στον κεντρικό δρόμο Γουάιτχολ, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης ελέγχων από την πλευρά της αστυνομίας.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο άνδρας που συνελήφθη μετά το "επεισόδιο" στο Γουεστμίνστερ σήμερα κρατείται με την κατηγορία της τρομοκρατίας. Σύμφωνα με τις αρχές, δεν υπάρχει κάποια άμεση, γνωστή απειλή, μετά τη σύλληψη αυτή. Ο άνδρας είχε στην κατοχή του τρία μεγάλα μαχαίρια.

Στην περιοχή αναπτύχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ αμέσως μετά το περιστατικό η βρετανικές αρχές σφράγισαν τις πόρτες του κοινοβουλίου.

Ένας δημοσιογράφος και ένας φωτοειδησεογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters ανέφεραν ότι είδαν αστυνομικούς να έχουν ακινητοποιήσει έναν γενειοφόρο, μελαχρινό άνδρα που φορούσε ένα μαύρο μπουφάν με κουκούλα. Στο δεξί του χέρι διακρινόταν κάτι που έμοιαζε με επίδεσμο.

Επίσης, ο φωτοειδησεογράφος του πρακτορείου είπε ότι είδε τρία μαχαίρια πεσμένα στο έδαφος μετά το επεισόδιο.