X

Απαγωγή 4χρονης στην Κύπρο: “εγώ την έκλεψα”, λέει ο πατέρας

Νέα εξέλιξη στο θρίλερ με την απαγωγή της 4χρονης από κουκουλοφόρους. Επιβεβαιώνονται οι φόβοι της μητέρας. Τι λέει ο πατέρας και τι ερευνούν οι αρχές.

Ant1news

Κινηματογραφική απαγωγή ενός 4χρονου κοριτσιού από νηπιαγωγείο της Λευκωσίας, από δύο κουκουλοφόρους σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης.

Οι δύο κουκουλοφόροι απήγαν το κοριτσάκι μόλις η μητέρα του το κατέβασε από το αμάξι της για να πάει στο σχολείο και εξαφανίστηκαν, προς άγνωστη κατεύθυνση, με όχημα μεγάλου κυβισμού.

Οι αστυνομικές Αρχές της Κύπρου έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των δραστών, κλείνοντας όλες τις πιθανές διόδους των απαγωγέων. Στις έρευνες συμμετέχουν και ελικόπτερα ενώ στα οδοφράγματα προς τις κατεχόμενες περιοχές γίνονται έλεγχοι σε όλα τα αυτοκίνητα.   

Το όνομα της μικρής είναι Marie Eleni Grimsrud και η κυπριακή αστυνομία παρακαλεί οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460, στο 112/199 ή στο 22-802331 στο ΤΑΕ Λευκωσίας.

 

Η μητέρα του παιδιού είναι Ελληνοκύπρια και ο πατέρας του Νορβηγός. Η γυναίκα με το παιδί είχαν μεταβεί στην Κύπρο μετά το διαζύγιο για την εξασφάλιση της κηδεμονίας της 4χρονης.

Μάλιστα, η μητέρα είχε ζητήσει τη βοήθεια της Αστυνομίας, έχοντας υποψίες ότι ο Νορβηγός πατέρας του και πρώην σύζυγός της θα επιχειρούσε να απαγάγει το παιδί.

Οι υποψίες της μητέρα φαίνεται πως επιβεβαιώθηκαν αφού σε δήλωση που έκανε εκ μέρους του πατέρα ο δικηγόρος του στη Νορβηγία ανέφερε πως έχει επανενωθεί με τη κόρη του και όλα είναι καλά.

Ο πατέρας της 4χρονης ονομάζεται Τorkel Grimsrud  και υπάρχουν ενδείξεις πως τις τελευταίες ημέρες μετέβη στην Κύπρο και διέμενε στα Κατεχόμενα.

Η κυπριακή αστυνομία εντόπισε κοντά στο νηπιαγωγείο όπου έγινε η απαγωγή, παιδικά παπούτσια και ρούχα τα οποία φαίνεται πως ανήκουν στο μικρό κορίτσι.

 

Πέρυσι είχαν συλληφθεί τρεις Νορβηγοί οι οποίοι επίσης είχαν επιχειρήσει να απαγάγουν το παιδί για να το μεταφέρουν μέσω κατεχομένων και Τουρκίας στη Νορβηγία. Οι τρεις Νορβηγοί που συνελήφθησαν πέρυσι μετά από σήμα της Interpol είχαν στη κατοχή τους χάρτες συγκεκριμένης περιοχής της Λευκωσίας στην οποία διαμένει η μητέρα με το παιδί.

Παράλληλα, σε έναν από τους χάρτες υπήρχε σημειωμένη μια λέξη στα νορβηγικά η οποία σημαίνει «νηπιαγωγείο».

Αυτός είναι ένας από τους δράστες που προσπάθησαν που προσπάθησαν πριν ένα χρόνο να απαγάγουν το παδί - Είναι Νορβηγός, συνελήφθη και απελάθηκε.