X

Σε υψηλούς τόνους η τηλεμαχία Μακρόν-Λεπέν

Οι δύο υποψήφιοι για την Προεδρία της Γαλλίας διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο debate εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών.

Ant1news

Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν αντάλλαξαν προσβλητικά σχόλια στο τηλεοπτικό debate που διεξήχθη απόψε, λίγα 24ωρα πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας.

Ο κεντρώος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε την Λεπέν, ότι η στρατηγική της είναι τα ψέματα, ενώ από την πλευρά της η ακροδεξιά υποψήφια τον αποκάλεσε “αναίσχυντο” και “αγαπημένο παιδί του συστήματος”.

Από τα πρώτα λεπτά της τηλεμαχίας ήταν εμφανές πως οι δύο διεκδικητές της Προεδρίας της Γαλλίας ήταν αποφασισμένοι να ανεβάσουν τους τόνους καθώς πλησιάζει η ώρα της κάλπης.

Ο Μακρόν ανέφερε πως η Γαλλία δεν έχει καταφέρει να καταπολεμήσει την ανεργία εδώ και 30 χρόνια και δεσμεύτηκε πως θα δώσει κίνητρα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η Λεπέν έστρεψε τα βέλη της στον Μακρόν, κατηγορώντας τον πως απέτυχε παταγωδώς στη διάρκεια της θητείας του ως Υπουργός Οικονομίας επί Προεδρίας Ολάντ.

 

Όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν σαφές προβάδισμα στον Εμανουέλ Μακρόν στις εκλογές της Κυριακής, με ένα ποσοστό της τάξης του 60%. Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν πως η Μαρίν Λεπέν δεν έχει καμία τύχη εάν τα ποσοστά της προσέλευσης των ψηφοφόρων στις κάλπες κυμανθούν σε επίπεδα άνω του 70%.