X

Αποχωρεί από τη δημόσια ζωή ο Πρίγκιπας Φίλιππος

Λύθηκε το μυστήριο με την έκτακτη σύσκεψη στο Μπάκιγχαμ. Η ανακοίνωση από το Παλάτι. Συνεχίζει σε πλήρεις ρυθμούς η Βασίλισσα Ελισάβετ.

Ant1news

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε από την πρόσκληση που έλαβαν όλοι οι υπάλληλοι των βασιλικών κατοικιών σε όλη τη Βρετανία, να παραστούν σήμερα στο Λονδίνο για σημαντικές ανακοινώσεις.

Όπως έγραψε η Daily Mail, ακόμα και οι πιο παλιοί στο προσωπικό είναι στο σκοτάδι και δεν γνωρίζουν τον λόγο για τον οποία κλήθηκαν στο παλάτι, ενώ πολλές πηγές κάνουν λόγο για «εξαιρετικά ασυνήθιστη» κίνηση που πυροδότησε συζητήσεις για επικείμενη ανακοίνωση σχετικά με τη βασίλισσα ή τον σύζυγό της, τον δούκα του Εδιμβούργου.

Η πρόσκληση αφορούσε όλο το προσωπικό τόσο των παλατιών του Ουίνσδορ και του Σάντριγχαμ όσο και του Μπάλμοραλ στη Σκωτία.

Η εξέλιξη αυτή πυροδότησε ένα όργιο φημών αλλά το Παλάτι έσπευσε να καθησυχάσει τους πάντες μέσω εκπροσώπου του που είπε στο Reuters ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και τέτοιου είδους συσκέψεις είναι συνηθισμένες.

Όπως έγινε γνωστό μετά το πέρας της συνάντησης με τους εργαζομένους, αυτό που τους ανακοινώθηκε είναι οτι ο ελληνικής καταγωγής, σύζυγος της Βασίλισσας, Πρίγκιπας Φίλιππος, θα σταματήσει πλέον τις δημόσιες εμφανίσεις του από το Φθινόπωρο, σε αντίθεση με την Βασίλισσα η οποία θα συνεχίσει να ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα της.

 

Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ

Η Αυτού Εξοχότης ο Δούκας του Εδιμβούργου αποφάσισε ότι δεν θα επιτελεί πλέον τις δημόσιες υποχρεώσεις του από το Φθινόπωρο αυτού του χρόνου. Στην απόφαση αυτή ο Δούκας είχε την πλήρη υποστήριξη της Βασίλισσας.

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος θα παραβρεθεί σε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις από τώρα έως και τον Αύγουστο τόσο κατά μόνας όσο και συνοδεύοντας την Βασίλισσα. Από εκεί και πέρα, ο Δούκας δεν θα αποδέχεται νέες προσκλήσεις για επισκέψεις και εκδηλώσεις, ωστόσο μπορεί να επιλέγει να εμφανίζεται σε εκδηλώσεις απο καιρού εις καιρό.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου είναι Προστάτης, Πρόεδρος ή και μέλος σε πάνω από 780 οργανώσεις με τις οποίες θα συνεχίσει να έχει σχέση αλλά δεν θα παίζει πλέον ενεργό ρόλο παραβρισκόμενος σε εκδηλώσεις.

Η Αυτού Μεγαλειότης θα εκτελέσει το πλήρες πρόγραμμα των επίσημων εκδηλώσεων με την υποστήριξη των μελών της Βασιλικής Οικογένειας.