X

Ομπάμα: έχετε τους πολιτικούς που σας αξίζουν (βίντεο)

“Ζούσα σε μία φυλακή”, είπε για τα μέτρα ασφαλείας στη διάρκεια της θητείας του, συμπληρώνοντας πως πλέον είναι “δέσμιος” μόνο των selfies.

Ant1news

Ανακουφισμένος που δεν περιορίζεται πλέον από τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που επιβάλλονται στον εκάστοτε Πρόεδρο των ΗΠΑ, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα σε ομιλία του σε συνέδριο στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν επίσημος προσκεκλημένος σε ένα παγκόσμιο συνέδριο για τη διατροφή. Έγινε δεκτός με θερμά χειροκροτήματα από το κοινό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το εισιτήριο για να παρακολουθήσει κανείς την ομιλία του έφθανε τα 850 ευρώ.

Όταν είσαι Πρόεδρος των ΗΠΑ, εξήγησε ο Ομπάμα, «ζεις σε μία “φούσκα” και είναι μία πολύ ωραία φυλακή. Δεν έχεις την ελευθερία κινήσεων, δεν μπορείς να κάνεις έναν περίπατο ή να καθίσεις σε ένα καφέ, γιατί πάντα υπάρχουν κίνδυνοι για την ασφάλειά σου». «Δε μου λείπει καθόλου αυτό», συμπλήρωσε και αποκάλυψε πως πλέον είναι μόνο… δέσμιος των selfie φωτογραφιών. «Τώρα είμαι μόνο δέσμιος των selfies, που είναι σχεδόν εξίσου άσχημο. Μπορώ να πάω οπουδήποτε, αρκεί να είμαι διατεθειμένος να βγάζω μία selfie κάθε δυο βήματα».

 

Με μπλε κοστούμι, ριγέ πουκάμισο, χωρίς γραβάτα, ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων. Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο Σαμ Κας, πρώην σεφ και σύμβουλος για θέματα διατροφής.

Αναφερόμενος σε θέματα πολιτικής ηγεσίας, ο προκάτοχος του Ντόναλντ Τραμπ τόνισε στους παρευρισκόμενους (και όχι μόνο): «Όπως λέω πάντα στον κόσμο, έχετε τους πολιτικούς που σας αξίζουν. Αν δεν ψηφίζετε, δεν συμμετέχετε, δεν δίνετε προσοχή, τότε θα έχετε πολιτικές που δεν αντικατοπτρίζουν τα συμφέροντά σας».

 

Ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου παραδέχθηκε επίσης ότι τα χρόνια της προεδρικής του θητείας του έμαθαν να είναι «λιγότερο αγχωτικός». Όπως χαρακτηριστικά είπε, «όταν έχεις διατελέσει Πρόεδρος των ΗΠΑ, έχεις κάνει λάθη σε καθημερινή βάση (…) και μία μεγάλη μερίδα του κόσμου πιστεύει ότι είσαι ηλίθιος».