X

Με 3,3% ανάπτυξη “τρέχει” η κυπριακή οικονομία

Ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη η πορεία της οικονομίας της Μεγαλονήσου. Η υπόσχεση του Νίκου Αναστασιάδη και το μήνυμα του Κύπριου Υπ. Οικονομικών

Ant1news

Με θετικό ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 3,3% του ΑΕΠ «έτρεξε» η κυπριακή οικονομία το πρώτο τρίμηνο του 2017, σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2016, σημειώνοντας θετικούς ρυθμούς για 8ο συνεχόμενο τρίμηνο, δηλαδή για δεύτερο πλήρες 12μήνο.

Η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης, που ανακοίνωσε η Κυπριακή Στατιστική Υπηρεσία, αντανακλά την θετική πορεία όλων των τομέων της οικονομίας της Μεγαλονήσου, πλην του κλάδου «Ενδιάμεσοι Χρηματοπιστωτικοί Οργανισμοί».

Ο Πρόεδρος της Κύπρου, σε δήλωση του, αφού είπε ότι το 3,3% του ΑΕΠ ξεπερνά κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη, τόνισε «η ικανοποίησή μου δεν είναι παρά η ικανοποίηση που ο καθένας από εμάς νιώθει, αφού μέσα από τη συλλογική προσπάθεια και τις θυσίες του λαού μας επιτυγχάνεται η σταδιακή αποκατάσταση της πλήρους ανάκαμψης αλλά και η επιτυχία των στόχων μας. Η σημερινή εξέλιξη αποδεικνύει ότι η επιμονή και η συνέπεια σε μια ορθή δημοσιονομική πολιτική, η πίστη στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, η προσέλκυση επενδύσεων, η ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας μας διεθνώς, είναι τα μόνα εφικτά συστατικά που δημιουργούν τις συνθήκες σταθερότητας, τη σιγουριά και την προοπτική για το μέλλον».

«Την ίδια ώρα, η ανάπτυξη που καταγράφεται δημιουργεί και τις απαραίτητες συνθήκες να αντιμετωπιστούν σταδιακά αλλά και αποτελεσματικά τα προβλήματα που η οικονομική κρίση προκάλεσε στον λαό μας. Αυτό που διαβεβαιώνω τον κυπριακό λαό είναι ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα, μακριά από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες ή λαϊκισμούς, ώστε να μην επιτρέψουμε να επανέλθουμε σε δυσάρεστες συνθήκες του παρελθόντος», κατέληξε ο Πρόεδρος της Κύπρου.

Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης σημείωνε «η επίτευξη ρυθμού ανάπτυξης 3,3% ξεπερνά κάθε προσδοκία και επιβεβαιώνει ότι μια νέα προοπτική έχει δημιουργηθεί για την χώρα μας. Έχουμε υποχρέωση έναντι των συμπολιτών μας να κρατήσουμε σταθερή την πορεία και με συλλογική προσπάθεια και αξιόπιστες πολιτικές, να καλύψουμε πλήρως το χαμένο έδαφος. Με αυτοπεποίθηση και με αισιοδοξία πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια».