X

Η εκδίκηση ήταν το κίνητρο του βομβιστή του Μάντσεστερ

Τι δήλωσε η αδελφή του καμικάζι αυτοκτονίας σε συνέντευξή της. Υπό κράτηση τρία μέλη της οικογένειας Αμπεντί.

Ant1news

Η εκδίκηση για τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία ήταν το κίνητρο του Σαλμάν Αμπεντί, σύμφωνα με την αδελφή του.

Η Τζομάνα Αμπεντί μιλώντας στην Wall Street Journal είπε ότι ο αδελφός της ήταν ευγενικός και αξιαγάπητος, ενώ εξέφρασε την έκπληξή της για το μακελειό που προκάλεσε.

Τουλάχιστον 22 νεκροί, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος, καθώς και 59 τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης αυτοκτονίας που πραγματοποίησε ο 22χρονος στο τέλος της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε στο Manchester Arena.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, ο λόγος που  ο αδελφός της προκάλεσε το μακελειό ήταν οι αμερικανικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή.

«Νομίζω ότι είδε παιδιά, παιδιά μουσουλμάνων, να πεθαίνουν παντού και ήθελε εκδίκηση», δήλωσε η Τζομάνα.

«Είχε δει τα αμερικανικά εκρηκτικά να πέφτουν στα παιδιά της Συρίας και ήθελε εκδίκηση. Το γιατί ήθελε εκδίκηση είναι μεταξύ του ίδιου και του Θεού».

Η ίδια, πάντως, χαρακτήρισε «απεχθή» την επίθεση αυτοκτονίας που έκανε ο αδελφός του.

Τρία μέλη της οικογένειας Αμπεντί βρίσκονται υπό κράτηση. Ο 23χρονος αδελφός του στο Μάντσεστερ και ο πατέρας και ο μικρός αδελφός του στη Λιβύη, τη χώρα καταγωγής τους.

 

Ο πατέρας του βομβιστή αρνείται ότι ο γιος του εμπλέκεται στην τρομοκρατία, ενώ ο μικρός αδελφός του φέρεται να έχει καταθέσει στις αρχές της Τρίπολης ότι γνώριζε τα σχέδιά του.