X

Βίντεο-ντοκουμέντο με τον βομβιστή του Μάντσεστερ σε σούπερ μάρκετ

Ο 22χρονος Σαλμάν Αμπέντι ψώνιζε αμέριμνος λίγες ώρες πριν προκαλέσει το μακελειό στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

Ant1news

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερες ασφαλείας σούπερ μάρκετ, στο οποίο διακρίνεται ο μακελάρης του Μάντσεστερ να ψωνίζει αμέριμνος, λίγες ώρες πριν σκορπίσει τον θάνατο σε συναυλία της Αριάνα Γκράντε, εξασφάλισε το βρετανικό δίκτυο BBC.

Ο 22χρονος Σαλμάν Αμπέντι εμφανίζεται να επισκέπτεται σούπερ μάρκετ, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το διαμέρισμα στο οποίο έμεινε τις τελευταίες ώρες πριν από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση.

Ο υπεύθυνος του καταστήματος, Μάικλ Τζόουνς, δεν έκρυψε τον φόβο που ένιωσε όταν συνειδητοποίησε πως επρόκειτο για τον φερόμενο ως βομβιστή του Μάντσεστερ. «Βλέποντας το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, κατάλαβα πως είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε επισκεφθεί το κατάστημα αρκετές φορές στο παρελθόν. Μοιάζει ακριβώς με εκείνον που λένε πως διέπραξε την τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε στην κάμερα του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου.

Ο Σαλμάν Αμπέντι πέρασε περίπου πέντε λεπτά μέσα στο σούπερ μάρκετ και σύμφωνα με το BBC, αγόρασε τόνο, αμύγδαλα, υγρά καθαρισμού και αποσμητικό χώρου.

Η Αστυνομία του Μάντσεστερ ανακοίνωσε πως το συγκεκριμένο βίντεο έχει περιέλθει στην κατοχή της και εξετάζεται για να διαπιστωθεί πως πρόκειται όντως για τον τρομοκράτη. Απηύθυνε, εξάλλου, έκκληση σε οποιονδήποτε μπορεί να έχει ανάλογα βίντεο να επικοινωνήσει με τις Αρχές. Μέχρι στιγμής η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε 16 συλλήψεις υπόπτων που μπορεί να σχετίζονται με την τρομοκρατική επίθεση, από την οποία βρήκαν το θάνατο 22 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από εκατό.