X

Γιούνκερ: κόκκινη γραμμή η επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία

Το τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα σημάνει η επαναφορά της θανατικής ποινής, τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Ant1news

Νέα προειδοποίηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προς την Άγκυρα για τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, στην περίπτωση επαναφοράς της θανατικής ποινής.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να συνεχίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, όμως η επαναφορά της θανατικής ποινής, θα τερματίσει τη διαδικασία.

«Δεν είμαι της άποψης ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία θα πρέπει τώρα να σταματήσουν», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, μιλώντας σε φοιτητικό συνέδριο με θέμα το μέλλον της Ευρώπης και πρόσθεσε πως, οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να πείσουν την Άγκυρα ότι είναι προς το συμφέρον της οι μεταρρυθμίσεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και όχι η απομάκρυνσή της από τη Γηραιά ήπειρο και τις αξίες της.

«Αν η Τουρκία γίνει ποτέ ένα κράτος-μέλος, δεν το ξέρω», τόνισε σχετικά.

Σημείωσε μάλιστα ότι σε πρόσφατη συνομιλία που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν, του ξεκαθάρισε ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία θα αποτελέσει κόκκινη γραμμή στις διαπραγματεύσεις.

«Του είπα: ‘Αν επαναφέρετε την θανατική ποινή, τότε αυτό θα είναι το τέλος’» σημείωσε ο Γιούνκερ.