X

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Κάρντιφ για τον τελικό του Champions League

Στους δρόμους τουλάχιστον 6.000 αστυνομικοί. Τι φοβούνται οι αρχές και κλείνουν την οροφή του γηπέδου.

Ant1news

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στο Κάρντιφ ενόψει του μεγάλου τελικού του Champions League μεταξύ Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης.

Συνολικά θα βρεθούν στην Ουαλία 170 χιλιάδες φίλαθλοι, όπου έχουν επιστρατευτεί 6.000 αστυνομικοί, ανάμεσά τους 550 ένοπλοι, υπό τον φόβο ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος.  

Η τρομοκρατική επίθεση στο Μάνστεστερ έχει απλώσει βαριά τη σκιά της πάνω από την Ουαλία και η αστυνομία αποφάσισε να κλείσει την οροφή του γηπέδου στο Κάρντιφ, οι αρχές φοβούνται εναέριο τρομοκρατικό χτύπημα με drone και για πρώτη φορά στην ιστορία της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί σε γήπεδο με κλειστή οροφή! 

Παράλληλα για πρώτη φορά χρησιμοποιείται η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, η αστυνομία καταγράφει όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν στο Κάρντιφ και η διασταύρωση στοιχείων γίνεται μέσα από βάση δεδομένων με φωτογραφίες υπόπτων.

Οι δρόμοι γύρω από το γήπεδο θα είναι κλειστοί και μη προσβάσιμοι, ενώ οι ζώνες των οπαδών έχουν χωριστεί με μπάρες και θα αστυνομεύονται από ισχυρές δυνάμεις.