X

Λονδίνο: ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

Η αστυνομία θα ανακοινώσει τα ονόματα τους μόλις καταστεί επιχειρησιακά δυνατό, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται.

Ant1news

Όπως ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία τα ονόματα των τριών αντρών που αιματοκύλισαν το Λονδίνο θα δοθούν στη δημοσιότητα μόλις αυτό καταστεί επιχειρησιακά δυνατό καθώς οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Τα βρετανικά ΜΜΕ όμως αναφέρουν ότι οι δράστες έχουν ήδη ταυτοποιηθεί και είναι βορειοαφρικανικής καταγωγής. Μάλιστα όπως υποστηρίζουν ο ένας εξ αυτών είναι παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών.

Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν στο Μπάρκινγκ μετά από έφοδο σε διαμέρισμα που πιστεύεται ότι ήταν το σπίτι ενός εν των δραστών.  Ένας 55χρονος άνδρας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κατηγορίες, ενώ τέσσερις άνδρες και επτά γυναίκες παραμένουν υπό κράτηση βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.

Οι πολίτες «μπορούν να αναμένουν ότι θα βλέπουν περισσότερους αστυνομικούς—τόσο οπλισμένους όσο και άοπλους αστυνομικούς—σε όλη την πρωτεύουσα, όπως θα περίμενε κανείς σε αυτές τις περιστάσεις», ανέφερε ο Μαρκ Ρόουλι, ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας, σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

 

Υπενθυμίζεται πως την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος, διαμέσου του πρακτορείου ειδήσεων του, Άμακ.

 «Ένα απόσπασμα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσε τη χθεσινή επίθεση στο Λονδίνο», αναφέρει μια ανακοίνωση της οργάνωσης την οποία αναμετέδωσε το πρακτορείο.

Η αστυνομία δήλωσε σήμερα το πρωί πως αστυνομικοί ερευνούν δυο διευθύνσεις στο ανατολικό Λονδίνο (στο Νιούχαμ και στο Μπάρκινγκ).

 

Ο σιδηροδρομικός σταθμός και το μετρό στου London Bridge άνοιξαν και λειτουργούν και πάλι κανονικά, καθώς οι ταινίες που είχε τοποθετήσει στην περιοχή η αστυνομία μαζεύτηκαν νωρίτερα του αναμενόμενου. Ανοικτοί είναι πλέον και οι γύρω δρόμοι.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, θα προεδρεύσει σήμερα νέας σύσκεψης της επιτροπής εκτάκτων καταστάσεων Cobra, προκειμένου να συζητηθεί η απάντηση μετά την τρίτη τρομοκρατική επίθεση μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, ενώ αύριο θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των επιθέσεων.

 

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το BBC, ταυτοποιήθηκε το πρώτο θύμα της επίθεσης. Πρόκειται για την Καναδή Chrissy Archibald. Επίσης, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, από την επίθεση σκοτώθηκε ένας Γάλλος, τραυματίστηκαν επτά και αγνοείται ένας.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι κι ένας Έλληνας, όπως ανακοινώθηκε από την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο. Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος της πρεσβείας Α.Γεωργιάδης, ο τραυματίας διακομισθεί στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι, αλλά και τραυματισμό στο συκώτι από μαχαιριά. Εγχειρίσθηκε με επιτυχία και πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.