X

Πολύνεκρη τραγωδία με λεωφορείο που οδηγούσε 16χρονος

Το δυστύχημα σημειώθηκε επί βουλγαρικού εδάφους, σε περιοχή κοντά σε Ελλάδα και Τουρκία.

Ant1news

Τραγικό τέλος βρήκαν μετανάστες που εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον σε ξένους τόπους, χωρίς ωστόσο να υπολογίζουν τα …κελεύσματα της μοίρας.

Τουλάχιστον δέκα από αυτούς, από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, βρήκαν φριχτό θάνατο όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε ξέφυγε της πορείας του, συγκρούστηκε και σχεδόν διαλύθηκε, ενώ εκινείτο σε αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από βουλγαρικά ΜΜΕ, το λεωφορείο οδηγούσε ένας 16χρονος Βούλγαρος, προφανώς χωρίς να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης καν για ΙΧ, ενώ σύμφωνα με εκπρόσωπο του Υπ. Εσωτερικών της Βουλγαρίας ο νεαρός είχε φάκελο στην Τροχαία.

Ως αιτία του δυστυχήματος αναφέρεται ότι ο νεαρός, ο οποίος είναι ο ένας από τους δέκα νεκρούς, κοιμήθηκε ενώ κρατούσε το τιμόνι του λεωφορείου.

Το τροχαίο συνέβη στον αυτοκινητόδρομο Παζαρντζίκ, σε περιοχή κοντά στο «τρίγωνο» των συνόρων Βουλγαρίας – Τουρκίας – Ελλάδας.

Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι ούτε κάποιος από τους νεκρούς ούτε από τους επτά τραυματίες ούτε από τους υπόλοιπους επιβαίνοντες έφερε ταξιδιωτικά έγγραφα, ωστόσο από καταθέσεις που έλαβαν προέκυψε η εθνικότητα τους.