X

Ταυτοποιήθηκε και ο τρίτος δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο

Στην δημοσίοτητα δόθηκαν στοιχεία του τρίτου δράστη της επίθεσης στο Λονδίνο. Στην λίστα με τους πιο επικίνδυνους ανθρώπους το όνομά του.

Ant1news

Ταυτοποιήθηκε και ο τρίτος δράστης της επίθεσης που σημειώθηκε το Σάββατο το βράδυ στο Λονδίνο από την οποία επτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, μεταξύ των οποίων και οι τρεις δράστες.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della sera ο τρίτος δράστης της επίθεσης είναι ένας 22χρονος Μαροκινο-Ιταλός και ονομάζεται Γιούσεφ Ζάγκμπα.

Το 2016, οι ιταλικές αρχές εμπόδισαν τον Γιούσεφ Ζάγμπα να ταξιδέψει στην Συρία και ειδοποίησαν για τις κινήσεις του τις βρετανικές αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας.

Πηγή των ιταλικών υπηρεσιών Πληροφοριών επιβεβαίωσε ότι ο τρίτος δράστης της επίθεσης είχε Ιταλίδα μητέρα και Μαροκινό πατέρα. 

Οι ιταλικές αρχές είχαν ενημερώσει τόσο τις μαροκινές, όσο και τις βρετανικές για τις κινήσεις του νεαρού. 

Παλαιότερα οι γονείς του έζησαν κάποια περίοδο στο Μαρόκο, αφότου χώρισαν όμως η μητέρα του εγκαταστάθηκε στην Ιταλία, στην περιοχή της Μπολόνια. Ο γιος της την είχε επισκεφθεί πολλές φορές μέσα στον Μάρτιο του 2016. 

Στη συνέχεια αθωώθηκε από τις κατηγορίες περί τρομοκρατίας, το όνομά του ωστόσο μπήκε στη λίστα των ιταλικών αρχών με τους πιο επικίνδυνους ανθρώπους.

Στο κινητό του είχαν εντοπισθεί εικόνες και βίντεο που κρίθηκαν φανατικού, εξτρεμιστικού περιεχομένου.

Την Δευτέρα είχαν δοθεί στην δημοσιότητα από τις βρετανικές αρχές τα ονόματα των άλλων δύο δραστών της επίθεσης στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, επρόκειτο για τον Κουράμ Σαζάντ Μπατ (Khuram Shazad Butt) και τον Ρασίντ Ρεντουάν (Rachid Redouane).

Και οι δύο ήταν από την περιοχή Μπάρκινγκ του ανατολικού Λονδίνου.

Ο Μπατ ήταν 27χρονος γεννημένος στο Πακιστάν Βρετανός πολίτης. Είναι ο άνδρας που εμφανιζόταν στο ντοκιμαντέρ του Channel 4 για τους τζιχαντιστές του Λονδίνου. Πρόκειται για τον δράστη ο οποίος φωτογραφήθηκε φορώντας μπλούζα της Άρσεναλ και γιλέκο με ψεύτικα εκρηκτικά νεκρός, λίγο μετά την επίθεση.

 

 

 

Ο Ρεντουάν, 30 ετών, φέρεται να είχε καταγωγή από το Μαρόκο και τη Λιβύη και χρησιμοποιούσε επίσης το όνομα Ρασίντ Ελκντάρ (Rachid Elkhdar). Δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για τον άνδρα που έφερε ιρλανδική ταυτότητα.