X

Συναγερμός για βόμβα σε πλοίο της Scandlines

Απομακρύνθηκαν εσπευσμένα εκατοντάδες ταξιδιώτες. Ανεστάλησαν όλα τα δρομολόγια μεταξύ Δανίας και Γερμανίας, έπειτα από τηλεφώνημα για βόμβα.

Ant1news

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Δανίας, έπειτα από απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα σε επιβατηγό πλοίο της Scandlines.

Όλα τα δρομολόγια από το Rodby, το Gedser και το Helsingor ανεστάλησαν, ενώ απομακρύνθηκαν εκατοντάδες ταξιδιώτες από τα λιμάνια.

«Φώναξαν “συναγερμός για βόμβα” από τα μεγάφωνα, στη συνέχεια δεν μάθαμε τίποτε περισσότερο», δήλωσε ένας επιβάτης, ο Γιαν Γκούσταφσον, στην τοπική εφημερίδα Sydsvenskan.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω πως δεχθήκαμε ένα απειλητικό τηλεφώνημα για ένα από τα πλοία μας. Ακολουθούμε τις οδηγίες της Αστυνομίας, αλλά δεν μπορώ να μεταφέρω περισσότερες λεπτομέρειες», δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας Scandlines, Ανέτ Σβέντσεν στην εφημερίδα “Extra Bladet”.

Στο πλαίσιο του συναγερμού, ανεστάλησαν όλα τα δρομολόγια των πλοίων μεταξύ Δανίας και Γερμανίας, όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

 

Τα δρομολόγια των πλοίων επαναλήφθηκαν έπειτα από περίπου μία ώρα, αφού ολοκληρώθηκε η έρευνα της Αστυνομίας και δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο.