X

“Σενάρια” για παραίτηση της Τερέζα Μέι

Στα δημοσιογραφικά γραφεία συζητείται εντόνως ότι η Τερέζα Μέι ενδέχεται να υποβάλλει ως το μεσημέρι την παραίτηση της από την ηγεσία των Συντηρητικών.

Ant1news

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 ΣΤΟ Λονδίνο, Ισαάκ Καρυπίδης, οι εξελίξεις στη Βρετανία τις επόμενες ώρες αναμένονται ραγδαίες.

Στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορεί ευρέως η είδηση, ότι η απερχόμενος Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, θα υποβάλλει ως το μεσημέρι την παραίτηση της από την ηγεσία των Συντηρητικών και κατά συνέπεια δεν θα είναι η Πρωθυπουργός της επόμενης Κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εκλογές στη Βρετανία.

Μπορεί τα οριστικά αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών να μην έχουν ανακοινωθεί ακόμη, ωστόσο τόσο τα exit poll όσο και οι εκτιμήσεις με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, δείχνουν ότι οι Συντηρητικοί θα κερδίσουν μεν τις εκλογές, αλλά θα χάσουν την πλειοψηφία της Βουλής.

Η εξέλιξη αυτή συνιστά πολιτική ήττα για την Μέι, η οποία αποφάσισε να προχωρήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, οι οποίες όμως αποδυνάμωσαν τους «Τόρις».

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είναι πιθανόν να παραιτηθεί αφού δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στις εκλογές, σύμφωνα με τη Citi.

«Επίκειται περίοδος πολιτικής αβεβαιότητας», ανέφερε η Citi σε σημείωμα. «Μετά από μια φτωχή, όπως θεωρήθηκε από πολλούς, εκστρατεία και την αδυναμία να μεταφραστεί ένα σημαντικό δημοσκοπικό προβάδισμα σε μεγαλύτερη πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων, αναμένουμε ότι η Μέι είναι πιθανόν να παραιτηθεί», ανέφερε η Citi, προσθέτοντας ότι υπάρχει επίσης η πιθανότητα νέων εκλογών.

Αντίθετη άποψη είχε πολιτική αναλυτής του BBC, Λόρα Κένσμπεργκ, μιλώντας στο ραδιόφωνο διατύπωσε την άποψη ότι δεν υπάρχει καμμιά πιθανότητα να παραιτηθεί η Τερέζα Μέι και κάποιοι σπεύδουν μα την "σκοτώσουν πολιτικά".