X

Mέι: χρειαζόμαστε ασφάλεια, ενότητα και δουλειά

Το μήνυμα της, λίγο αφότου πήρε εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης από την Βασίλισσα. Τι είπε για το εκλογικό αποτέλεσμα και τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Ant1news

Στις επιθέσεις από τζιχαντιστές, κατά την προεκλογική περίοδο, στο Μάντσετερ και το Λονδίνο αναφέρθηκε στις δηλώσεις της η Τερέζα Μέιμ, αμέσως μετά την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης που έλαβε από την Βασίλισσα Ελισάβετ.

Δίνοντας βάρος στον τομέα της ασφάλειας, η Πρωθυπουργός επεσήμανε «η Κυβέρνηση της οποίας θα ηγηθώ θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την χώρα ασφαλή, για να κρατηθεί τα επόμενα πέντε χρόνια Ηνωμένο το Βασίλειο. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι βεβαιότητα». 

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, που της στέρησε την αυτοδυναμία, η Τερέζα Μέι ανέφερε «είχαμε τις περισσότερες ψήφους και τις περισσότερες έδρες στο Ηνωμένο Βασίλειο κι είναι βέβαιο ότι μόνο το Συντηρητικό Κόμμα μαζί με τους φίλους μας στο Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) μπορούν να εξασφαλίσουν αυτή τη σταθερότητα και την ηρεμία στο Κοινοβούλιο», τόνισε η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει αν θα σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας των Συντηρητικών με το δεξιό κόμμα των προτεσταντών της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP) ή η κυβέρνηση Μέι θα είναι μειοψηφίας, με την ψήφο ανοχής του DUP.

 

«Στόχος μας είναι μια επιτυχής συμφωνία για το Brexit, μια νέα εταιρική σχέση με την ΕΕ που  θα εγγυάται ευημερία, ας είμαστε ενωμένοι και ας γυρίσουμε στην δουλειά» κατέληξε στις δηλώσεις της η Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση της οποίας θα έχει οριακή πλειοψηφία στη νέα Βουλή.