X

Λονδίνο: εγκληματική ενέργεια η φονική φωτιά στον πύργο

Ως εγκληματική ενέργεια εκλαμβάνεται η φωτιά από τη Σκότλαντ Γιαρντ. Αναγνωρίζονται με αργούς ρυθμούς οι νεκροί. Φόβοι για ραγδαία αύξησή τους.

Ant1news

Έρευνα για εγκληματική ενέργεια διέταξε η Σκότλαντ Γιαρντ για τη φωτιά στον πύργο Grenfell, η οποία μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 17 ανθρώπους. Ο λόγος που εκλαμβάνεται ως εγκληματική ενέργεια η φονική πυρκαγιά είναι ότι, κατά την πρόσφατη ανακαίνιση, ο πύργος 24 ορόφων επενδύθηκε με πλαστικό, κάτι που έχει απαγορευτεί – στις ΗΠΑ τουλάχιστον – από το 2012 και μία από τις βασικότερες αιτίες λόγω της οποίας η φωτιά εξαπλώθηκε τόσο σύντομα.

Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 17, όμως ακόμα είναι άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων. Έτσι, ο τραγικός απολογισμός αναμένεται να χειροτερέψει. Σύμφωνα δε με την Αστυνομία, είναι πιθανό πολλοί από τους νεκρούς να μην αναγνωριστούν ποτέ, καθώς απανθρακώθηκαν.

Μεταξύ των έξι νεκρών που έχουν αναγνωριστεί είναι κι ένας 23χρονος πρόσφυγας από τη Συρία, ο Μοχάμεντ Αλχατζάλι, ο οποίος σπούδαζε μηχανολογία κι έμενε στο μοιραίο πύργο με τον αδελφό του.

Την ίδια ώρα, από τους 30 ανθρώπους που παραμένουν στα έξι νοσοκομεία του Λονδίνου, οι 15 νοσηλεύονται με την κατάσταση της υγείας τους να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.