X

Λονδίνο: επαληθεύονται τα χειρότερα σενάρια για τον αριθμό των νεκρών στον Πύργο Γκρένφελ

Η Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε επισήμως τον αριθμό των αγνοουμένων συμπληρώνοντας πως πιθανότατα είναι νεκροί.

Ant1news

Η λίστα των αγνοουμένων μετά την καταστροφική πυρκαγιά στον Πύργο «Γκρένφελ» στο Λονδίνο αριθμεί 58 ανθρώπους όπως ανακοίνωσε επισήμως η Αστυνομία του Λονδίνου το απόγευμα του Σαββάτου.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας οι αγνοούμενοι πιστεύεται πως είναι νεκροί μετά από τόσες μέρες.

Αν επιβεβαιωθούν αυτά τα σενάρια τότε ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από την φονική πυρκαγιά, θα φτάσει τους 88, καθώς ήδη μετράμε 30 νεκρούς.

Πάντως ακόμη και στην περίπτωση αυτή δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως αν η αστυνομία του Λονδίνου μιλάει για 58 νεκρούς επιπλέον ή 58 συνολικά, με τα βρετανικά μέσα να δίνουν διαφορετική ερμηνεία.

Στο μεταξύ, συνάντηση με τους επιζήσαντες της πυρκαγιάς, είχε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός έγινε δέκτης κριτικής και αποδοκιμασιών τις προηγούμενες ημέρες, επειδή απέφυγε να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής όταν επισκέφθηκε τον 24ώροφο πύργο.

Η Τερέζα Μέι δεσμεύτηκε για τη διεξαγωγή έρευνας, ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ δήλωσε ότι θα διατεθούν πέντε εκατομμύρια λίρες στους πληγέντες και ότι όσοι έχασαν τα σπίτια τους θα έχουν εγκατασταθεί σε νέα εντός τριών εβδομάδων.