X

Χιλιάδες Ισπανοί διαδήλωσαν υπέρ των προσφύγων (βίντεο)

Τήρηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης και μετεγκατάσταση των προσφύγων στην Ισπανία ζήτησαν ακόμα μια φορά οι πολίτες της.

Ant1news

Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσε στη Μαδρίτη, το Σάββατο, ζητώντας από την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και να υποδεχτεί περισσότερους από 17.000 πρόσφυγες.

«Κανένα ανθρώπινο ον δεν είναι παράνομο», φώναζαν οι διαδηλωτές που έκαναν πορεία στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Γέφυρες, όχι τοίχοι» και «Όχι άλλες δικαιολογίες, κάτω οι φραγμοί».

Η διαδήλωση διοργανώθηκε από πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και η Διεθνής Αμνηστία, λίγες μέρες πριν από την παγκόσμια μέρα προσφύγων, στις 20 Ιουνίου.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν δεσμευτεί για την μετεγκατάσταση συνολικά 160.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία, μέχρι το τρέχον καλοκαίρι. Μέχρι στιγμής έχουν μετεγκατασταθεί 20.000 άνθρωποι.

 

Η Ισπανία, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, έχει δεχθεί σχεδόν 1300 ανθρώπους, από τους 17.300 για τους οποίους έχει δεσμευτεί. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος διαδηλώνει υπέρ της μετεγκατάστασης των προσφύγων στην Ισπανία, καθώς λίγους μήνες νωρίτερα είχε γίνει μεγάλη διαδήλωση στην Βαρκελώνη.

 

Να σημειωθεί ότι οι Δήμοι της Μαδρίτης, της Βαρκελώνης και της Βαλένθιας έχουν έτοιμες τις δομές υποδοχής των προσφύγων, τους οποίους η κυβέρνηση αρνείται, εμμέσως πλην σαφώς, να δεχτεί.