X

Λονδίνο: Μέσα στον “πύργο της κολάσεως” (βίντεο)

Εικόνες και βίντεο μέσα από τον καμένο πύργο Grenfell έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία του Λονδίνου. Η επόμενη μέρα για τους επιζώντες.

Ant1news

Τις πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του Πύργου Grenfell στο δυτικό Λονδίνο, όπου έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, με άλλους τόσους να αγνοούνται, έδωσε στη δημοσιότητα η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Η ολοκληρωτική καταστροφή είναι εμφανής, ενώ όπως έχει ήδη πει η Αστυνομία, το πιθανότερο είναι ότι κάποια από τα θύματα δεν θα αναγνωριστούν ποτέ.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της Αστυνομίας, συνολικά 79 άνθρωποι αγνοούνται, μετά τη φονική φωτιά, ο αριθμός αυτός ωστόσο αμφισβητείται από τους συγγενείς των αγνοουμένων.

Η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι όλες οι οικογένειες που έμειναν άστεγες μετά τη φωτιά, θα αποζημιωθούν με τουλάχιστον 5.500 λίρες η καθεμία.  Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά από σφοδρή επίθεση στην Πρωθυπουργό για τον τρόπο που αντιμετώπισαν οι Αρχές το περιστατικό, αλλά και για τη δική της αντιμετώπιση απέναντι στα θύματα, τα οποία αρνήθηκε να επισκεφτεί, σε αντίθεση με τη Βασίλισσα Ελισάβετ, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

 

 

 

Η Μέι, μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες παραδέχθηκε ότι η αρχική αντίδραση στην καταστροφή «δεν ήταν αρκετή καλή», δήλωσε ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να βοηθήσουμε όλους αυτούς που επηρεάστηκαν από την καταστροφή, αυτές τις δύσκολες ώρες, μέρες, εβδομάδες, μήνες και τα χρόνια που ακολουθούν».

Οι έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς, αλλά και για τις ευθύνες της εξάπλωσής της και της μη ορθής αντιμετώπισή της συνεχίζονται, ενώ σήμερα στις 11:00 θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία.