X

Πορτογαλία: χωρίς τέλος ο πύρινος εφιάλτης (βίντεο)

Εικόνες σοκ από δορυφόρο και drone αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής. Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που εξαπλώνεται στις γύρω της Λεϊρία περιοχές.

Ant1news

Τιτάνια είναι η μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες της Πορτογαλίας με τις φλόγες της φωτιάς που ξέσπασε το περασμένο Σάββατο, στην περιοχή Λεϊρία, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 62 ανθρώπων και ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή.

Η πυρκαγιά φαίνεται πως ξεκίνησε από τη στεγνή καταιγίδα, καθώς κάτω από συνθήκες 40 βαθμών Κελσίου και με αέρα, έπεσαν κεραυνοί χωρίς βροχή.

Τρείς και πλέον μέρες αργότερα, οι τουλάχιστον 800 πυροσβέστες που επιχειρούν, δεν έχουν καταφέρει να τη θέσουν υπό έλεγχο, αντιθέτως, εξαπλώνεται και η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 38 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι δεν δίνουν σημάδια εκτόνωσης.

Οι Αρχές εκκενώνουν τα σπίτια των χωριών που απειλούνται από τη δασική πυρκαγιά, ενώ τα περισσότερα από τα θύματά της απανθρακώθηκαν εγκλωβισμένα στα αυτοκίνητά τους.

 

 

Η κυβέρνηση έχει κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και από την Κυριακή μέχρι και σήμερα τριήμερο πένθος.

 

Η Ισπανία και η Γαλλία έχουν στείλει πυροσβεστικά αεροσκάφη για να συμβάλουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

 

Οι εικόνες που τραβήχτηκαν από drone πάνω από τα καμένα προκαλούν σοκ, καθώς αποτυπώνουν το μέγεθος της πυρκαγιάς.

Ακόμα μεγαλύτερο σοκ προκαλούν οι εικόνες δορυφόρου, στις οποίες φαίνεται η πραγματική έκταση της καμένης γης.