X

Πρωτοβουλία του Κριστιάνο Ρονάλντο για τα προσφυγόπουλα (βίντεο)

Ο Πορτογάλος άσος του ποδοσφαίρου πρωταγωνιστεί σε καμπάνια της ΜΚΟ “Save the Children” για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Ant1news

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Κριστιάνο Ρονάλντο, πρωταγωνιστεί σε βίντεο της ΜΚΟ “Save the Children” για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

«Θα ήθελα να μοιραστώ αυτήν την ιστορία μαζί σας. Μία ιστορία που συμβαίνει σε εκατομμύρια παιδιά σε όλον τον κόσμο. Σας παρακαλώ να μας βοηθήσετε, παρακολουθώντας και διαδίδοντάς την», λέει ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην αρχή του βιντεοσκοπημένου μηνύματος.

Στη συνέχεια 4 μικρά παιδιά εξιστορούν τα βιώματα ενός προσφυγόπουλου, με το όνομα Ζαϊνάμπ. Όπως αναφέρεται, «η Ζαϊνάμπ δε μπορούσε να πει η ίδια την ιστορία της».

  • «Η μαμά μου αποφάσισε ότι θα έπρεπε να έρθουμε εδώ.»
  • «Όταν φύγαμε από το σπίτι μας, περπατούσαμε και περπατούσαμε… Ήταν εξουθενωτικό!»
  • «Στην πατρίδα μου, τα παιδιά έχουν συνηθίσει σε διάφορα πράγματα, όπως να έρχεται κάποιος ένοπλος και να πυροβολεί. Συνηθίσαμε να βλέπουμε βόμβες να πέφτουν. Είναι πολύ τρομακτικό!»
  • «Ο μπαμπάς μου έπρεπε να μείνει πίσω. Τι θα γίνει, όμως, αν συμβεί κάτι και τον έχουμε ανάγκη; Όταν μιλάμε στο τηλέφωνο, ο μπαμπάς μου βάζει τα κλάματα και αρχίζουμε να κλαίμε κι εμείς.»
  • «Έχει περάσει πολύς καιρός και ο μικρός μου αδερφός δεν έχει γνωρίσει τον μπαμπά μας. Μαθαίνει να λέει τη λέξη “μπαμπά”, αλλά δεν ξέρει τι σημαίνει…»

Υπάρχουν 65 εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Οι αιτήσεις για χορήγηση ασύλου τη χρονιά που πέρασε ήταν περισσότερες από 2 εκατομμύρια, με τη Γερμανία να δέχεται τις περισσότερες και να ακολουθούν ΗΠΑ και Ιταλία.